14 utilizari inedite ale uleiului de masline

/ / Modificat: 2015-02-20
14 utilizari inedite ale uleiului de masline

Uleiul de masline este un ingredient sanatos si hranitor folosit la gatit in mai toate bucatariile lumii. Nici industia frumusetii nu a putut ignora puterile miraculoase pe care acest ulei le are pentru sanatatea si stralucirea pielii si l-a exploatat intr-o multime de produse cosmetice. Insa efectele si proprietatile lui spectaculoase nu se limiteaza doar la industria cosmetica sau la gastronomie.

Exista o multime de alte intrebuintari, unele mai neobisnuite decat altele, ale acestui ingredient nelipsit din orice bucatarie!

1. Curata gentile, manusile si pantofii din piele cu putin ulei de masline. Pe langa faptul ca le ofera un aspect stralucitor si nou, uleiul le creste si "durata de viata".

2. Uleiul reda stralucirea frunzelor plantelor tale si tine praful la distanta de ele. Sterge frunzele plantelor de apartament cu putin ulei de masline si vei observa, in timp, diferenta.

ulei-masline_1

3. Uleiul de masline este un excelent produs pentru indepartarea gumei de mestecat lipite pe pantofii din piele. Inmoaie in ulei o bucata de prosop din bumbac si pune-o peste zona unde este lipita guma de mestecat. Lasa uleiul sa actioneze cateva minute, apoi incearca sa desprinzi usor guma de pe suprafata incaltarii.

4. Frigiderul si mobilierul tau sunt pline de etichete, abtibilduri si alte desene lipite de copil? Uleiul de masline este o excelenta solutie pentru dezlipit aceste accesorii. Toarna putin ulei pe suprafata abtibildului, lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi incepe sa tragi de el ori sa-l indepartezi frecandu-l cu un prosop din bumbac.

5. Toarna putin ulei de masline in ustensilele de gatit inainte de a le folosi si vei preveni lipirea ingredientelor. Este un bun unguent pentru tavi, intrucat previne prinderea preparatelor de fundul lor la copt, dar si pentru alte ustensile. De exemplu, daca nu vrei ca mierea sa se lipeasca de instrumentul tau de masurat ingrediente, toarna putin ulei de masline inainte si vei vedea cum ingredientul dulce va "aluneca" rapid in preparatele pe care le gatesti.

ulei-tratament-par

6. Daca ti s-a blocat fermoarul de la o geaca sau de la pantaloni, apeleaza la puterile uleiului de masline pentru a-l debloca. Foloseste o seringa subtire pentru a turna uleiul cat mai adanc in santurile sau sinele fermoarului si lasa-l sa actioneze un minut, apoi incepe sa-l misti in sus si-n jos, pana cand se deblocheaza.

7. Foloseste uleiul de masline pentru a-ti lustrui mobila si a tine praful la distanta de ea. Este o alternativa naturala si eficienta la produsele de curatare de pe piata, pline de substante toxice periculoase pentru sanatate.

8.Indeparteaza grasimea "incapatanata" de pe mainile tale cu putin ulei de masline amestecat cu sare grunjoasa. Freaca bine amestecul intre maini si vei observa cum raman curate, dar si matasoase, intrucat este un remediu excelent pentru hranirea si infrumusetarea pielii.

9. Combate efectul de matuire a instrumentelor de gatit sau pieselor decorative din otel inoxidabil sau bronz cu ulei de masline. Freaca bine cu ulei fiecare accesoriu, apoi lustruieste-l cu o carpa uscata, pana cand isi recapata stralucirea.

10. Uleiul de masline poate fi folosit cu succes si in gradina, la indepartarea cartitelor care au tendinta de a-ti distruge plantatiile. Imbiba o carpa uscata in ulei de masline, apoi introdu-o in gaurile de pamant lasate in urma de cartitele care ti-au vizitat gradina. Mirosul specific al acestuia va tine la distanta aceste rozatoare subterane.

11. Mentine-ti gingiile sanatoase cu ulei de masline. Maseaza-le de 2-3 ori pe zi cu ulei si vei reduce riscul aparitiei parodontozei.

12. Conusumul unei singure lingurite de ulei de masline pe stomacul gol previne ulcerul sau gastrita si imbunatateste digestia. Potrivit specialistilor, daca iei o lingura de ulei dimineata, pe stomacul gol, previi instalarea constipatiei, o afectiune periculoasa care poate conduce, in timp, la cancer de colon.

13. Prelungeste viata florilor din vaza cu ulei de masline! Adauga 1-2 linguri de ulei in apa in care tii buchetele de flori si vei observa ca vor rezista mai mult timp si se vor pastra mai proaspete si mai frumoase.

14. Indeparteaza petele de vopsea de pe maini, frecandu-le cu putin ulei de masline, apoi limpezeste-le cu apa calduta.

Mai cunosti si alte intrebuintari inedite ale uleiului de masline in casa sau pentru sanatate? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre