SONDAJ: multi copii doresc sa se vaccineze daca nu au acordul parintilor!

/ / Modificat: 2021-09-29
SONDAJ: multi copii doresc sa se vaccineze daca nu au acordul parintilor!

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut publice rezultatele unui sondaj realizat intr-o scoala din Bucuresti. Rezultatele sunt cu adevarat ingrijoratoarem, dar si foarte treiste in acelasi timp. Potrivit ministrului, 99% dintre parinti nu sunt de acord cu testarea copiilor. Potrivit sondajului, o mare parte din elevi sunt de acord cu testarea. Mai mult, numerosi elevii au declarat ca doresc sa se vaccineze, dar nu au acordul parintilor.

“Sunt foarte trist, ca tocmai ce am aflat raspunsul la un sondaj intr-o scoala din Bucuresti in care 99% dintre parinti au spus ca nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din saliva. Am promis ca nu o nominalizez, dar rezultatul este cert si trist”, a declarat ministrul Educatiei, marti seara, potrivit news.ro.

Mai mult, potrivit aceluiasi sondaj, unii dintre copii au declarat ca sunt de acord cu testarea, dar si ca doresc sa se vaccineze, insa parintii acestora se opuns, declara Sorin Cimpeanu.

“In aceeasi scoala (...) in exemplul pe care tocmai l-am dat, in care 99% dintre parinti au refuzat testarea, au fost mai multi elevi care au spus ca ei ar vrea sa se testeze, ba chiar sa se si vaccineze daca ar avea acordul parintilor. Educatia ajuta, educatia ajuta si din aceasta perspectiva”, a adaugat ministrul.

“Daca toti aceia care dorim scoala cu prezenta fizica ne-am fi vaccinat atunci cand ne puteam vaccina, atunci sunt convins ca nu mai aveam aceasta problema”, a mai declarat Sorin Cimpeanu.

Pe de alta parte, Sorin Cimpeanu a declarat ca numarul mic de teste realizat in scoli, la nivel general, este cauzat si de o “slaba organizare”, acesta aratand ca in multe scoli nici macat nu au existat teste rapide.

Sursa foto: digi24.ro

Taguri Sondaj

Articole recomandate

Citeste si despre