Cum sa-ti convingi seful sa lucrezi de acasa

/ / Modificat: 2013-08-06
Cum sa-ti convingi seful sa lucrezi de acasa

Vrei sa lucrezi de acasa, insa seful tau este impotriva acestei masuri si tine cu tot dinadinsul ca angajatii sa fie prezenti la sediul firmei, in timpul programului de lucru? Ai tot insistat si ai incercat sa ii explici motivele pentru care ai nevoie de aceasta favoare, insa fara succes? Este timpul sa introduci in "lupta" artileria grea si sa ii pui pe masa toate beneficiile si avantajele pe care munca ta la domiciliu le poate aduce firmei! Iata cum iti faci seful sa accepte sa lucrezi de acasa, in doar cativa pasi simpli!

Fa-ti documentarea si studiaza-ti contractul de munca!

Ia la puricat contractul de munca si vezi daca ai norocul sa gasesti prin el vreo clauza contractuala care sa te ajute sa-ti sustii cauza in fata sefului. In cazul in care nu este stipulata vreo astfel de prevedere, suna la Departamentul de Resurse Umane si informeaza-te cu privire la ce posibilitati exista pentru a colabora intr-un astfel de regim.  

Fa-ti un plan de bataie si anticipeaza contraargumentele sefului!

Dupa ce ai lamurit situatia contractuala si ai primit asigurari de la Departamentul de Resurse Umane ca exista posibilitatea de a lucra de acasa, in masura in care seful tau este de acord, este timpul sa iti faci un plan.

In primul rand, stabileste care sunt responsabilitatile tale pentru postul pe care il ocupi in firma. Apoi, vezi care dintre ele pot fi facute de acasa si de la firma, astfel incat sa-i arati managerului tau ca te-ai gandit la toate. In cazul in care toate atributiile pot fi realizate de acasa, vei avea mai multe sanse de reusita.

Daca unele trebuie intreprinse la birou, pregateste un plan in care sa ii arati ca poti sa treci pe la firma, in anumite zile ale saptamanii sau lunii, pentru a-ti rezolva treburile. Apoi, anticipeaza toate posibilele contraargumente pe care seful le poate aduce cererii tale. Incearca sa gasesti strategii de contraatac pentru fiecare in parte, astfel incat sa il lasi fara argumente plauzibile in fata solicitarii tale.  

Pune la bataie avantajele sau beneficiile pentru firma!

  Cu astfel de argumente este bine sa iti incepi discursul. Nu uita ca seful tau, ca oricare manager, este interesat de cat de mult are de profitat firma de pe urma muncii tale si ca vede doar interesul companiei, inainte de orice. Astfel, daca incepi cu un discurs argumentativ cu privire la avantajele pe care lucrul la domiciliu le are asupra firmei, ai multe sanse sa-l convingi inca din primele minute.

Printre acestea, se pot numara:

  • scutirea de la plata abonamentului de transport pe care-l asigura compania;
  • reducerea cheltuielilor pe diverse resurse - bonuri de masa, electricitate, cafea, apa etc.;
  • cresterea eficientei si a productivitatii muncii (esti mai odihnita in propriul tau camin, mai relaxata si mai dornica de a termina munca repede si bine, astfel incat sa te poti bucura de momente placute alaturi de cei dragi).

Cu alte cuvinte, este indicat sa incerci sa-i insufli sefului tau ideea ca munca de acasa il ajuta sa economiseasca bani. S-ar putea ca argumentul sa fie mai mult decat suficient. Acum esti pregatita sa stabilesti o intalnire cu managerul si sa iti expui punctul de vedere, deoarece ai sansa de partea ta!  

Mai ai si alte sfaturi pentru cele care vor sa discute cu seful despre posibilitatea lucrului la domiciliu? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lucru de acasa Serviciu mamici

Articole recomandate

Citeste si despre