Cum sa castigi o ora doar pentru tine in fiecare zi

/ / Modificat: 2012-02-03
Cum sa castigi o ora doar pentru tine in fiecare zi

Femeile dedica prea mult din timpul personal scopului nobil de a avea grija de altii. Orele scurte ale fiecarei zilei se scurg pe nesimtite incercand sa iti multumesti seful, colegii, sotul, copiii, prietenii si parintii. Pentru sanatatea ta fizica si emotionala, invata cum sa castigi o ora doar pentru tine zilnic.

Gestionarea corecta a sarcinilor si spiritul organizatoric sunt aliatii tai de nadejde in lupta cu criza constanta de timp, care iti rapeste deseori pretiosul ragaz de ora, citind revista preferata in fotoliu.

Programul zilnic


Foto: flickr.com

Haosul din viata este principalul motiv pentru care nu reusesti niciodata sa rezervi mai mult timp pentru nevoile tale. Respecta un program zilnic fix, care sa iti permita cel putin 60 de minute de relaxare in fiecare seara.

Organizarea prealabila

Indiferent de cumulul sarcinilor care iti revin in mod normal, poti eficientiza timpul petrecut rezolvandu-le organizandu-te in prealabil.

  • fa meniuri saptamanale: gandeste-te la felurile de mancare pe care le vei pregati in fiecare zi a saptamanii si cumpara toate alimentele necesare cu doar o vizita la supermarket, o data la 7 zile;
  • alege tinutele de a doua zi cu o seara inainte: pregateste hainele copilului, ale sotului si ale tale pana la cel mai mic detaliu;
  • culca-ti copiii la aceeasi ora in fiecare seara (maximum ora 22) si nu accepta compromisuri;
  • fa liste cu sarcinile de indeplinit: iti menajezi memoria si te simti motivata sa le termini in timp util;
  • gateste de 2 ori pe saptamana, suficient de mult pentru a asigura meniul pentru 3 zile;

Invata sa refuzi

Ti s-a intamplat sa pierzi zeci de minute conversand la telefon cu o cunostinta despre dramele ei existentiale, pentru ca te-ai simtit stanjenita sa inchei discutia mai devreme? Cele 50 de minute (minimum) pe care le-ai irosit, impreuna cu multa rabdare si energie, ar fi putut fi investite intr-o binemeritata pauza de relaxare, doar pentru tine.

Imbina sarcinile

Gandeste-te mereu cum poti rezolva 2 sarcini in acelasi timp: cat se balaceste cel mic in cada, poti curata baia. In pauza de masa, in drum spre banca, poti duce si hainele la spalatorie. Totul se va concretiza in mai mult timp liber pentru tine.

Intoarce spatele profesionismului

Persoanele care vor ca toate lucrurile din jur sa fie impecabile (inclusiv coltul paturii din stanga patului) au tendinta sa piarda mult timp ratacind prin detalii. Ignora lucrurile mai putin importante si nu uita sa te pui pe primul plan cat mai des.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame timp liber

Articole recomandate

Citeste si despre