Trei semne ca NU trebuie sa iti schimbi jobul

/ / Modificat: 2020-02-03
Trei semne ca NU trebuie sa iti schimbi jobul

Atunci cand vrei sa iti schimbi jobul este greu sa privesti obiectiv toate fatetele problemei. Motivele pe care le ai pot fi dorinta de a castiga mai multi bani, nevoia de noi provocari sau pur si simplu faptul ca volumul de munca a devenit prea mare. Sau chiar toate la un loc.

Inainte de a te arunca in necunoscut atunci cand vrei sa faci o schimbare in cariera, priveste cu atentie plusurile si minusurile. In special minusurile! Adica acele semne care iti spun ca nu trebuie sa iti schimbi jobul. Pentru a fi la curent cu salariul tau brut / net si cat vei castiga acceseaza calcul salariu net 2020. Astfel poti constata cu usurinta diferenta de salariu. O solutie poate fi trecerea la persoana juridica in care iti vei calcula si plati singura impozitele la stat pentru achizitionarea de bunuri si servicii recomandam calculator tva.

O schimbare de job ti-ar influenta planurile pe termen mediu si lung? Indiferent de natura lor, daca raspunsul este da, poate e bine sa mai ramai pe loc macar o vreme.

Exista oportunitati de a fi promovat?

Daca acestea sunt reale, cel mai indicat ar putea fi sa astepti cateva luni pentru a vedea daca se concretizeaza. Ulterior, daca vei fi promovat, vei putea discuta altfel ofertele primite, atat din punct de vedere al functiei pe care ar urma sa o ocupi, cat si al salariului.

Ai beneficii la care iti este greu sa renunti? Daca la jobul actual ai un program care iti permite sa faci si alte lucruri pe langa (hobby-uri, proiecte personale), te numeri printre norocosi si gandeste-te bine daca ai motive intemeiate sa renunti la acest avantaj.

Un job nou poate iti va aduce un salariu mai bun, poate te va provoca mai mult sau poate va fi mai simplu de facut, insa trebuie sa fii obiectiv cand te gandesti la "pretul" pe care il vei plati. La jobul actual ai demonstrat deja ce poti si stii sa faci, in schimb la un job nou, chiar daca vei lucra acelasi numar de ore, vei consuma mult mai multa energie pentru a-ti arata competenta si a castiga increderea superiorilor.

La locul de munca actual ai legat deja relatii cu colegii si poate chiar cu sefii si tocmai acest lucru face echipa sa functioneze, chiar daca mai apar, poate, sincope. Nu pleca niciodata de la un loc de munca doar pentru ca ai ceva de demonstrat cuiva sau pentru ca te-ai certat cu vreun sef sau vreun coleg. Daca tot faci o schimbare in cariera, este bine sa o faci din motive corecte, solide si coerente. Ai nemultumiri? Expune-le celor care trebuie sa le auda si asteapta rezultatul. Daca nu vei primi o contraoferta care sa te multumeasca, vei sti atunci ce ai de facut.

Chiar daca o schimbare de job pare, la un moment dat, cel mai bun scenariu posibil, gandeste lucrurile in perspectiva si pe termen lung. O astfel de mutare trebuie sa fie bine analizata, pentru a te asigura ca nu o vei regreta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joburi mame casnice Cariera mame

Articole recomandate

Citeste si despre