De-acasa la serviciu, o decizie grea?
 

Pentru un proaspat parinte este foarte greu sa se decida daca sa ramana acasa sau sa se reintoarca la serviciu. Daca tu si sotul tau hotarati sa va intoarceti la serviciu dupa concediul de maternitate/paternitate, iata cateva sfaturi care sa va usureze trecerea:

 • Puneti-va de acord asupra unei bone. Daca o sa stii ca puiul tau este bine ingrijit in absenta voastra, atunci o sa fii linistita si o sa te poti concentra asupra sarcinilor pe care trebuie sa le finalizezi.

 • Stabileste o intalnire cu seful tau si discuta cu acesta sarcinile pe care le vei avea la revenirea la locul de munca si, binenteles, despre programul de lucru. Seful tau ar putea fi de acord sa lucrezi cateva zile de acasa.


 • Cu cel putin o saptamana inainte de a te intoarce la lucru introdu persoana care se va ocupa de copilul tau in mediul acestuia. Petrece o ora cu aceasta si mareste treptat timpul petrecut impreuna pe parcursul saptamanii. Astfel copilul tau se va obisnui cu persoana care va avea grija de el, iar tu te vei simti multumita de ingrijirea pe care o primeste copilul tau.

 • Alege ca zile de intoarcere la lucru miercuri, joi sau vineri. Astfel, prima ta saptamana de lucru va fi mai scurta, iar trecerea mai usoara.

  · In primele saptamani, ia in  considerare munca in program part-time (3 zile pe saptamana) sau scurteaza-ti programul de lucru (spre exemplu pleaca la ora 15 in loc de 17). Astfel familia ta se va adapta mai usor schimbarii.

 • Continua sa-ti hranesti copilul la san. Astfel tu si copilul tau va veti bucura de caldura apropierii cand sunteti impreuna, iar extragerea laptelui din san cu ajutorul unei pompe, la serviciu, te va face sa te simti mai aproape de copilul tau.

 • Discuta cu alte mamici angajate care au trecut prin aceasta perioada. Iti vor oferi multe sfaturi si vei prinde curaj!

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul