Cum sa elimini pesticidele din alimente pentru a proteja sanatatea copiilor

/ / Modificat: 2023-03-08
Cum sa elimini pesticidele din alimente pentru a proteja sanatatea copiilor

Știm că pesticidele nu sunt bune pentru sănătatea noastră. Întrebarea este: cum putem să ne asigurăm că le eliminăm în cel mai bun mod posibil? Vă explicăm, în termeni simpli, cum să eliminați pesticidele din alimente pentru a proteja sănătatea copiilor.

Spălăm fructele înainte de a le mânca. Și legumele. Dar... o facem cum trebuie?  Nu trebuie să folosiți produse scumpe pentru a scapa de aceasta grija. Puteți curăța fructele și legumele de pesticide cu oțet alb: 

1. Faceți un amestec de 90% oțet și 10% apă. Dacă veți pregăti o jumătate de litru, ar fi vorba de 400 ml de oțet și 100 ml de apă. 

2. Turnați preparatul pentru curățarea pesticidelor într-un castron mare și puneti legumele sau fructele pe care doriți să le curățați. 

3. Lăsați alimentele pe care le curățați să stea timp de aproximativ 20 de minute in vas. În cazul fructelor moi, cum ar fi afinele, cel mai bine este să nu le țineți atât de mult timp, deoarece se vor înmuia. 

4. Clătiți bine cu apă rece alimentele pe care tocmai le-ați spălat.

Fructele și legumele pe care tocmai le-ai curățat sunt acum lipsite de pesticide toxice pentru sănătatea copiilor tăi și a întregii familii.

Dacă observați că fructele miros prea mult a oțet, puteți contracara acest efect cu apă cu lămâie. Dar dacă tot nu sunteți convins de utilizarea oțetului pentru a elimina pesticidele, puteți face același proces și fără oțet, folosind un amestec de 2% de apă și sare. Deși nu uitați că nu toate pesticidele sunt eliminate, întotdeauna există unele ascunse într-o zonă mai greu accesibilă a fructului sau legumei pe care doriți să o spălați.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia copilului Sanatatea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre