8 gustari sanatoase pentru copii, recomandate de un medic pediatru. Sunt delicioase si pline de nutrienti

/ / Modificat: 2024-02-24
8 gustari sanatoase pentru copii, recomandate de un medic pediatru. Sunt delicioase si pline de nutrienti

 

A-i face pe copii sa aiba o alimentatie echilibrata, care sa le ofere toate substantele nutritive de care au nevoie, poate fi o adevarata provocare pentru multi parinti. Copiii sunt, in general, mofturosi la mancare, iar atunci cand vad o farfurie plina cu legume sau un bol cu salata, pot refuza sa manance. Micutii isi pot lua nutrientii necesari atat din mesele principale, cat si din gustari.

Medicul pediatru Wendy Sue Swanson, la randul ei mama a doi copii si director medical la SpoonfulONE, a dezvaluit, intr-un articol, care sunt gustarile pe care le recomanda si pe care, la randul sau, le-a oferit propriilor copii. Iata cateva alegeri delicioase, sanatoase, nutritive, potrivite atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Hummus si bastonase de legume - o sursa excelenta de fibre si proteine vegelate. Poti combina hummusul cu morcov, ardei, apio si castravete, taiate bastonase.

Carne fiarta/pe gratar si cubulete de branza - o gustare plina de proteine, care sustine si sanatatea orala a copiilor.

Felii de mar cu unt de arahide - o combinatie delicioasa si satioasa. Poti alege unt de caju, de migdale sau din orice combinatie de oleaginoase, atat timp cat copilul nu este alergic.

Quesadilla cu fasole rosie si porumb - o gustare delicioasa si plina de proteine si fibre, datorita fasolei rosii.

Iaurt integral cu fructe de padure - o sursa excelenta de proteine, grasimi sanatoase si antioxidanti. Daca fructele sunt prea acrisoare, poti adauga si putina miere (pentru copiii care au mai mult de un an)

Pancakes cu banana si ovaz - o gustare usor de facut si plina de substante nutritive. Pot fi servite cu fructe, cu miere, iaurt sau simple.

Oua - o alegere pe cat de simpla, pe atat de nutritiva si bogata in proteine, dar si versatila. Poti alege oua fierte, omleta sau muffins sarate cu oua, legume si cascaval, la cuptor, pana ajungi la o varianta care ii place copilului.

Chips-uri de cartofi dulci la cuptor - o gustare care se poate transforma rapid in favorita copiilor de orice varsta.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari sanatoase copii Nutrienti copii

Articole recomandate

Citeste si despre