7 beneficii ale propolisului pentru sanatatea familiei

/ / Modificat: 2015-02-27
7 beneficii ale propolisului pentru sanatatea familiei

Propolisul, un produs colectat de albine de la copaci si depus odata cu mierea, este un veritabil medicament natural pentru sanatate. Considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, propolisul atrage o multime de beneficii asupra organismului si sanatatii intregii familii.

De la mic, la mare, totii membrii familiei tale pot lua propolis pentru intarirea imunitatii, vindecarea bolilor si protejarea organismului de infectii!

Intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de infectii

Propolisul este un puternic imunostimulator natural. Datorita continutului bogat de nutrienti esentiali pentru sanatate - minerale (calciu, magneziu, fier), vitamine (A, E, B), aminoacizi si antioxidanti -, propolisul intareste sistemul imunitar al organismului, pentru a-l ajuta sa tina piept epidemiilor virale si infectiilor bacteriene care se abat asupra lui.

Propolisul previne cancerul

Unul dintre cele mai importante beneficii ale propolisului consta in combaterea diverselor tipuri de cancer. Compusii naturali din propolis impiedica dezvoltarea si inmultirea celulor maligne in corp, iar prin puternicul efect imunostimulator, ajuta organismul sa faca fata radicalilor liberi care atenteaza la sanatate si predispun la cancer.

S-a demonstrat ca propolisul actioneaza cu succes impotriva dezvoltarii mai multor tipuri de cancer, indiferent daca este folosit intern sau extern: de san, de colon, genital, de piele, pulmonar sau hepatic etc.

Ajuta la tratarea virozelor respiratorii sezoniere

Propolisul este unul dintre remediile naturiste care grabesc recuperarea in caz de raceala, gripa sau alt tip de viroza respiratorie. Are actiune antivirala puternica atat la copii, cat si la adulti, diminuand astfel actiunea virusului asupra organismului.

Previne hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala este o afectiune care predispune la multe boli de inima si complicatii. Din ce in ce mai frecvent diagnosticata la toate categoriile de varsta, hipertensiunea arteriala poate fi tinuta in frau prin administrarea zilnica a unei doze de propolis.

propolis-miere-sanatate

Ajuta la detensionarea arterelor si scade rapid tensiunea atunci cand are tendinta de a creste. Nu poate fi administrat in cazul celor care au tensiune arteriala mica, intrucat proprolisul are efect hipotensiv si nu va face decat sa o scada si mai mult.

Grabeste vindecarea arsurilor si leziunilor pielii

Folosit extern, propolisul are un puternic efect calmant si cicatrizant in cazul diverselor leziuni ale pielii: arsuri, julituri, rani etc. Contribuie la regenerarea rapida a celulelor si tesutului afectat.

Trateaza infectiile bacteriene

Propolisul este cel mai cunoscut si puternic antibiotic natural care lupta impotriva infectiilor cauzate de bacterii. Are un afect antibacterian si antimicrobian rapid, distrugand rapid bacteriile care atenteaza la sanatatea organismului.

Previne aparitia bolilor de inima

Propolisul ajuta la scaderea nivelului de colesterol "rau", ceea ce inseamna ca impiedica depunerea grasimilor in peretii vaselor de sange. In acest fel, propolisul devine aliatul sanatatii inimii, intrucat previne instalarea bolilor cardiovasculare cauzate de hipercolesterolomie.

Mai cunosti si alte efecte miraculoase ale propolisului asupra sanatatii? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii propolis Propolis sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre