6 beneficii ale propolisului pentru sanatate

/ / Modificat: 2023-05-29
6 beneficii ale propolisului pentru sanatate

Propolisul este un produs apicol cu beneficii multiple asupra organismului si starii de sanatate, fiind considerat un tratament naturist valoros in foarte multe afectiuni. Produs al stupului de albine, propolisul actioneaza ca un medicament natural, avand multiple efecte antiinflamatoare, antiinfectioase si vindecatoare asupra corpului. Descopera cele mai importante beneficii ale propolisului asupra organismului!

Propolisul este unul dintre cele mai sanatoase produse apicole, poate chiar mai benefic decat mierea, avand o puternica influenta terapeutica asupra organismului. Este un soi de clei lipicios, pe care albinele il colecteaza din mugurii sau ramurile copacilor tineri si il depun in stup. Se formeaza prin mixarea rasinei mugurilor cu ceara din stup si alte secretii de la albine.  

Propolisul are efect antibacterian si antiinfectios

De foarte multi ani, specialistii in medicina naturista considera propolisul un antibiotic natural, avand un rol important in distrugerea bacteriilor din organism. Insa efectul antimicrobian nu se rasfrange doar asupra bacteriilor, ci si asupra altor microorganisme vii, cum sunt virusurile, fungii ori alti paraziti care cauzeaza infectii.  

Propolisul trateaza bolile de oase

O mare parte din proprietatile terapeutice ale propolisului se reflecta in sanatatea oaselor. Contribuie la mentinerea si chiar imbunatatirea sanatatii tesuturilor osoase din organism. Specialistii au descoperit ca substantele din propolis au rolul de a suprima inflamatiile care cauzeaza bolile de oase. Daca suferi de pierderea densitatii osoase sau stii ca ai in familie cazuri cu aceasta problema, atunci administrarea zilnica a unei doze de propolis te protejeaza impotriva acestei afectiuni.  

Propolisul are efect antiinflamator

Propolisul este un puternic antiinflamator, actionand cu succes impotriva unor afectiuni care determina aparitia inflamatiilor in organism:

  • boli de inima;
  • boala inflamatorie intestinala;
  • boli de oase;
  • boala inflamatorie pelvina;
  • artrita.

          Propolisul grabeste vindecarea ranilor

          Propolisul este un produs naturist folosit adesea pentru a grabi vindecarea ranilor, ulceratiilor sau abraziunilor de la nivelul pielii. Previne infectarea lor cu bacterii si contribuie la refacerea rapida a tesuturilor deteriorate.  

          Propolisul intareste imunitatea si previne imbolnavirile

          Datorita proprietatilor antimicrobiene, antioxidantilor si a complexului de vitamine - B, E si C - din compozitia lui, propolisul intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de boli si infectii. Este un imunostimulator eficient in anotimpurile reci si un ajutor de nadejde in lupta impotriva infectiilor virale sezoniere - raceala, gripa etc.  

          Propolisul combate cancerul

          Potrivit specialistilor, propolisul ar avea puternice efecte anticancerigene, in special impotriva cancerului de prostata si colon. Insa nu are doar efect profilactic, ci si terapeutic, fiind benefic in ameliorarea acestor tipuri de cancer, dupa diagnosticare.  

          Propolisul mai protejeaza si impotriva alergiilor, a afectiunilor hepatice sau a verucilor. Mai cunosti si alte efecte benefice ale propolisului asupra sanatatii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

          Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

          Taguri Propolis sanatate Beneficii propolis Remedii naturiste

          Articole recomandate

          Citeste si despre