Sporturi care ajuta copilul sa isi construiasca o personalitate puternica

/ / Modificat: 2022-07-21
Sporturi care ajuta copilul sa isi construiasca o personalitate puternica

Copiii de astazi par sa aiba prea putine lucruri in comun cu imaginea prichindeilor de altadata. inclusiv din punct de vedere fizic tinerii de astazi sunt diferiti, iar in ceea ce priveste stilul de viata si lucrurile care le fac placere, diferenta este inca si mai mare. Practicarea sporturilor si petrecerea timpului liber pe terenul de fotbal sau baschet nu mai reprezinta o prioritate pentru copii.

Insa sportul ar trebui sa faca parte din viata copiilor, deoarece este important atat pentru conditia fizica, cat si pentru cea mentala. Pe langa faptul ca ajuta la dezvoltarea corpului si a mintii, activitatile sportive construiesc personalitatea copilului. De aceea, este important sa incurajam copiii sa ia parte la activitati sportive in mod activ.

Iata 5 sporturi care au potentialul de a contura personalitatea copilului:

1. Atletism

Copiilor le place sa alerge. Ei sunt plini de energie si nu exista o modalitate mai buna de a-si elibera aceasta energie decat alergand. Beneficiul imediat al alergarii se refera la imbunatatirea starii de spirit prin producerea de endorfine. Efectele pe termen lung sunt insa numeroase. Este una dintre cele mai bune modalitati de a-si mentine greutatea in parametri, de a-si intari musculatura, de a invata sa se focuseze asupra unui obiectiv si a fi perseverent pentru a-l duce la indeplinire.

Ori de cate ori urmarim un atlet renumit, aspiram sa fim ca el, admiram modul in care vorbeste despre performantele si obiectivele sale, modul in care abordeaza situatiile dificile si personalitatea sa puternica. asta deoarece atletismul este genul de activitate fizica ce insufla abilitati de concentrare si forta psihica pentru a face fata diferitelor situatii din viata.

2. Fotbal

Putine sporturi la sol utilizeaza intregul corp asa cum o face fotbalul. Pentru a suta la poarta un sportiv foloseste tot corpul, de la picioare pana la muschii gatului.

In general, fotbalul este excelent pentru dezvoltarea fortei musculare si a spiritului de echipa. strategia constanta este, de asemenea, pilonul principal al jocului. Copilul trebuie sa anticipeze permanent miscarile adversarului, sa se eschiveze, sa impiedice adversarii sa ajunga la minge si totodata sa mentina un joc fluent intre membrii echipei.

Beneficiile sociale ale fotbalului sunt, de asemenea, numeroase. Fiind un sport de echipa, acesta incurajeaza camaraderia si spiritul de fair-play.

Fotbalul ii invata pe cei mici ca nu trebuie sa fii doar un lider, ci si un bun lider. Ceea ce face dintr-o persoana un bun lider este increderea, integritatea, capacitatea de a asculta, altruismul, onestitatea, spiritul de decizie. atunci cand copilul practica un joc de echipa, el dezvolta toate aceste trasaturi care il ajuta sa devina un bun lider. iar odata ce si-a dezvoltat abilitatile de lider, le poate folosi in orice situatie de viata.

Asadar, o pereche de ghete de fotbal si incurajarile tale sunt tot ce are nevoie copilul tau pentru a porni in aventura sportului de echipa, care ii va modela armonios personalitatea.

3. Inot

Inotul nu este doar o forma excelenta de exercitii fizice, ci si o tehnica importanta de supravietuire. inotul ofera beneficii uimitoare pentru dezvoltarea fizica a copilului, precum si pentru intelegerea faptului ca exercitiile fizice regulate sunt distractive si importante pentru sanatate. Dar inotul nu este benefic doar pentru corp, ci este un sport grozav si pentru dezvoltarea personalitatii.

Copiii pot invata fizica de baza despre apa si relatia corpului cu aceasta, precum si informatii despre respiratie si despre importanta exersarii pentru imbunatatirea abilitatilor. Practicarea inotului stimuleaza mintea si ii poate ajuta pe copii sa devina mai inteligenti si mai ambitiosi.

Pe masura ce copiii isi dezvolta abilitatile si, in cele din urma, stapanesc abilitatile de inot, creste increderea, respectul de sine si optimismul.

4. Judo

Judo este o activitate sportiva excelenta pentru copii, deoarece le formeaza de timpuriu muschi sanatosi si puternici, le imbunatateste sistemul cardiovascular si ii invata ce inseamna gandirea strategica si disciplina.

Ei vor invata nu doar tehnicile pentru aparare, ci si modul in care trebuie sa gandeasca despre cum sa-si invinga adversarul. De asemenea, ii ajuta sa-si construiasca reflexele de care au nevoie daca se afla vreodata in dificultate si le ofera increderea de a riposta.

Centurile sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta sa isi urmareasca progresul, de a-i motiva sa reuseasca si, totodata, ii ajuta la construirea increderii.

In judo, succesul fiecarui copil se bazeaza pe calitatile sale individuale. Poate copilul tau nu va fi cel mai bun judoka din lume, dar asta se va intampla pentru ca a incercat si a pierdut, si nu pentru ca nu a fost suficient de bun pentru a iesi de pe banca, ca in cazul altor sporturi in care s-ar putea sa nu joace deloc pentru ca asa a decis antrenorul. stiind ca propria ambitie si munca asidua il va ajuta sa reuseasca, copilul va fi motivat sa isi urmeze visurile.

5. Tenis

Tenisul este un sport excelent pentru tineri si ofera multe beneficii pentru dezvoltarea personalitatii lor.

La prima vedere, tenisul poate parea un sport solitar. spre deosebire de competitiile sporturilor de echipa, meciurile de tenis cu doi si patru jucatori ar putea parea ca nu au aceeasi emotie sociala a unui sport de echipa. Cu toate acestea, in ciuda numarului redus de jucatori pe teren, tenisul ofera un spectacol deosebit, avand o miza sociala semnificativa.

Tenisul ofera, de asemenea, un aspect social unic, permitandu-i copilului sa joace singur sau cu un partener. indiferent daca copilul prefera sa lucreze la abilitatile individuale sau doreste sa joace cu un prieten, ambele optiuni sunt disponibile pe terenul de tenis. Nu toate sporturile ofera aceasta posibilitate.

Terenurile de tenis ofera mult spatiu pentru ca tinerii sa alerge si sa se joace fara a fi expusi riscurilor de accidentare, cum este cazul altor sporturi. Prin imbunatatirea fortei fizice, a flexibilitatii, a echilibrului si a abilitatilor motorii fine, tenisul il va ajuta pe copil sa stapaneasca abilitati ce ii vor folosi si in afara terenului.

Copiii se integreaza cu usurinta, fara inhibitii, in orice fel de societate. Du un copil sa priveasca alti copii jucand fotbal si va fi nerabdator sa loveasca mingea. in lumea unui copil, totul este posibil; ei nu se indoiesc de ei insisi, asa cum o fac adultii.

Asadar, cel mai bun loc pentru a incuraja acest sentiment de incredere in sine este pe terenul de sport. Ceea ce invata acolo vor practica mai tarziu in viata. De aceea, sportul este considerat un aspect atat de important in dezvoltarea copilului.

sursa foto: shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport beneficii

Articole recomandate

Citeste si despre