Metode naturale de igiena si ingrijire corporala la copii. Cand si cum sa le folosesti?

/ / Modificat: 2017-06-14
Metode naturale de igiena si ingrijire corporala la copii. Cand si cum sa le folosesti?

Pielea sensibila a copiilor este adesea vulnerabila la actiunile agresive ale compusilor chimici existenti in produsele de igiena si ingrijire corporala la copii. Initiativa promovarii pe piata autohtona a produselor bio vine in contextul in care reactia alergica la produsele cosmetice conventionale, in special in randul celor mici si a adolescentilor, este o problema din ce in ce mai vizibila.

Statisticile arata ca marea majoritate a afectiunilor legate de dermatita alergica, iritatie si urticarie la copii, apare, in special, pe fondul utilizarii pe o perioada indelungata a anumitor substante cu potential alergen. Lotiunile de corp, sampoanele pentru copii ce contin parabeni, cremele si gelurile de dus produc adesea, reactii histaminice exacerbate pe fondul unei predispozitii genetice de a dezvolta boli alergenice acute si cronice.

Alternative bio pentru un corp si par sanatos la copii

Oferind pe deplin avantajele unui stil de viata sanatos, eco al copilului tau, motivele alegerii cosmeticelor cu ingrediente organice sunt multiple. Pe langa faptul ca sunt bogate in vitamine si minerale, esentiale pentru sanatatea pielii, produsele cosmetice pentru bebelusi sunt lipsite de majoritatea substantelor toxice care i-ar putea afecta iremediabil sanatatea. In afara faptului ca produc iritatii, urticarie si mancarimi pielii copilasului, acestea pot conduce, pe termen lung, la aparitia unor afectiuni cronice, cu manifestari neplacute si deranjante mai ales cand cel mic se afla in plina dezvoltare.

Copiii mici necesita o ingrijire delicata si o atentie sporita, pentru ei fiind special create produse hipoalergenice, crema care trateaza iritatiile, iar pentru sanatatea parului si a scalpului, specialistii au lansat diverse tipuri de sampon si gel de dus fara parabeni.

Cel mai des utilizate produse bio pentru copii sunt, cu siguranta, lotiunile de corp cu galbenele, certificate organic, alcatuite din ingrediente de origine vegetala, atent selectionate. Produs 100% natural, extractul de galbenele este cel mai bun remediu pentru a inmuia si hidrata piele uscata in profunzime. Fiind extrem de grasa, lotiunea de corp cu galbenele se preteaza unei aplicari regulate, in straturi subtiri, avand grija sa se intinda foarte bine, pentru a intra rapid in piele si pentru a facilita procesul de transpiratie.

De asemenea, galbenelele au efect cicatrizant, antiseptic si antibacterian, motiv pentru care isi gasesc o intrebuintare semnificativa in cazul iritatiilor si arsurilor.

Gama de lotiune de corp baby prezinta un continut ridicat de extract de ulei de migdale si apa, conferind pielii bebelusului o textura fina, supla si o senzatie placuta de racoare.

Crema de iritatii scutec - pentru a spune "stop" arsurilor si iritatiilor

Scutecele bebelusilor pot contine materiale ce pot provoca iritatii si arsuri ale pielii, care creeaza celui mic o stare de disconfort puternic. Combaterea efectelor neplacute se poate realiza cu ajutorul unui tip special de crema iritatii scutec, pe baza de rodie, catina, unt de shea si uleiuri esentiale, cocos, migdale dulci sau musetel. Bogata in vitamina E, crema pentru iritatii scutec se aplica direct pe pielea bebelusului, in zona de contact cu respectivul scutec.

Pe langa o hidratare intensa, crema este responsabila de buna reglare a functiilor epidermei, prevenind arsurile si eritemele.

sampon-copii

Sampon pentru copii si gel de dus bio, fara parabeni, pentru sanatatea scalpului si a firului de par a bebelusilor si copiilor

Combaterea pielii uscate, a iritatiilor si hidratarea intensa a pielii capului se situeaza in topul sfaturilor pe care medicii pediatri le acorda parintilor. Tipurile de sampon pentru copii si geluri de dus bio contin ingrediente 100% vegetale, precum musetelul organic, ideal pentru pielea uscata, galbenele, recunoscute pentru efectul lor benefic de calmare a arsurilor, dar si uleiuri de lavanda si seminte de floarea soarelui, rodie si alte extracte naturale organice.

Samponul bio pentru copii, prin ingredientele sale naturale, curata si hidrateaza in mod eficient si cu blandete, inlesneste pieptanarea parului si previne dermatita seboreica infantila. In acelasi timp, gelul de dus bio, cu extract de levantica este un produs hipoalergenic bland cu pielea bebelusului sau a copilului si se aplica delicat la fiecare spalare.

Fara uleiuri minerale, coloranti, aditivi si parfumuri sintetice, produsele organice cu certificari bio pentru bebelusi, copii si adolescenti contin doar ingrediente naturale cu proprieti de vindecare si infrumusetare. Cosmeticele si sampoanele bio pentru copii reprezinta startul unui inceput de viata sanatos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire piele bebelus Hidratare piele bebelusi Ingrijire piele

Articole recomandate

Citeste si despre