7 motive pentru care este esential sa petreci timp cu copii tai

/ / Modificat: 2022-02-25
7 motive pentru care este esential sa petreci timp cu copii tai

Timpul este extrem de crucial si joaca un rol important in procesul de legatura parinte-copil. Este, fara indoiala, cel mai valoros cadou pe care i l-ai putea oferi copilului tau

A acorda copilului o ora din timpul tau nu este acelasi lucru cu a-ti petrece timp cu el. O ora „utila” pentru parinti ar putea include uitatul la televizor, mersul la film sau masa de pranz la un restaurant din apropiere. Acest lucru, insa, nu este suficient pentru a forma o legatura profunda cu copilul tau. Daca te gandesti sa faci un copil sau daca te pregatesti sa fii mama, vezi aici cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii cand vei deveni parinte. 

In continuare, am notat 7 motive pentru care petrecerea timpului impreuna cu copii este atat de importanta:

1. Imbunatateste stima de sine a copiilor

Copiii care petrec timp cu parintii lor facand activitati impreuna isi dezvolta o stima de sine ridicata. Cand copiii cred ca parintii lor ii pretuiesc, ei au o atitudine mai pozitiva fata de ei insisi. Pentru a avea sens, activitatile in familie nu trebuie sa fie neaparat iesiri costisitoare; aspectul cheie este pur si simplu a fi impreuna. Puteti merge impreuna la o plimbare cu bicicleta sau puteti juca un joc.

2. Intareste legaturile familiale

Familiile care impartasesc activitatile de zi cu zi formeaza legaturi puternice. Studiile au descoperit ca familiile carora le plac activitatile de grup impreuna impartasesc o legatura emotionala mai puternica, precum si o capacitate de a se adapta bine situatiilor ca familie. Impartaseste-ti hobby-urile, sporturile, cartile, filmele sau alte activitati preferate.

3. Promoveaza obiceiuri pozitive

Petrecerea mai mult timp cu parintii reduce probabilitatea ca copiii si adolescentii sa se implice in comportamente periculoase. In comparatie cu cei care nu mananca cu familia la fel de des, copiii care mananca cu ei in mod regulat au un aport alimentar mai bun. La Lidl, poti gasi mereu alimente la un pret avantajos, sau chiar produse sanatoase care sunt aproape gata pentru a fi servite. În acest fel, poti sa îti implici copilul chiar si în procesul de pregatire a mesei. Consulta catalogul Lidl si alege ofertele care ti se potrivesc!

4. Promoveaza interactiunea

Creezi un mediu de comunicare deschisa atunci când petreci timp cu copiii tai. Pentru ca acestia sa se simta confortabil sa vorbeasca cu tine despre orice, o buna comunicare este esentiala. Pur si simplu sa-ti intrebi copilul cum a decurs ziua poate avea un impact semnificativ.

5. Subliniaza regulile familiei

Normele familiei sunt cruciale pentru a asigura ca relatiile din casa functioneaza bine si ce moment mai bun pentru a-i pune pe toti pe aceeasi pagina decat atunci cand toata lumea se afla în acelasi loc în acelasi timp? Indiferent daca doresti sa subliniezi valoarea de a acorda atentie celorlalti fara a-i întrerupe, sau ca toata lumea trebuie sa intervina atunci cand este timpul sa faca curatenie, alocarea timpului impreuna te va ajuta sa transmiti mesajul.

6. Are potentialul de a imbunatati performanta scolara a copilului

Petrecerea timpului cu copiii tai, in special in primii ani, asistandu-i cu scoala sau citind impreuna, poate promova un mediu academic. Daca copilul tau se simte în largul tau sa te abordeze cu temele scolare, este mai probabil ca el sau ea sa exceleze din punct de vedere academic.

7. Iti poate ajuta copiii sa devina prieteni buni

Copiii invata urmarind adultii. Daca le dai un exemplu pozitiv petrecand timp de calitate cu ei, este mai probabil ca ei sa-ti imite actiunile in celelalte relatii ale lor. Activitatile simple, cum ar fi jocurile, ii vor ajuta sa invete mai multe despre conectarea cu oamenii si ii vor invata lectii importante, cum ar fi daruirea si bunatatea.

Este usor sa uiti ca pur si simplu petrecerea timpului cu copiii este esentiala pentru a-i asigura pe copii ca ne pasa si ca vom fi mereu alaturi de ei. Ca parinti, trebuie sa cream si sa cultivam numeroase oportunitati pentru copiii nostri de a petrece timp împreuna. Asa ca, oricât de ocupat ai fi, aminteste-ti sa îmbratisezi si sa le spui copiilor tai ca îi iubesti; vei fi surprins ce diferenta pot face aceste gesturi pe termen lung.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre