5 super-alimente pentru copii inteligenti. Toti parintii ar trebui sa le puna pe lista de cumparaturi

/ / Modificat: 2016-08-26
5 super-alimente pentru copii inteligenti. Toti parintii ar trebui sa le puna pe lista de cumparaturi

5 super-alimente pentru copii inteligenti. Toti parintii ar trebui sa le puna pe lista de cumparaturi

Alimentatia copiilor poate fi un subiect care aduce multe dezbateri aprinse pentru mamici. De la lista alimentelor interzise, pana la cat de dese trebuie sa fie mesele, fiecare decizie pe care o iei in alimentatia copilului tau ii influenteaza direct cresterea, dezvoltarea si energia pe care o are la dispozitie zilnic.

Exista insa numeroase alimente care au un efect aproape miraculos asupra organismului celor mici si sunt extrem de importante pentru o buna dezvoltare a creierului. Iata care sunt cele 5 alimente pe care copilul tau trebuie sa le manance daca vrei sa creasca puternic si inteligent:

Broccoli, kale, spanac si varza de bruxelles - super alimentele care ajuta la dezvoltarea creierului

Nu numai acestea, ci toate legumele verzi sunt o sursa de minerale esentiale care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor. Kale, de exemplu, este o leguma plina de antioxidanti care ajuta la cresterea noilor celule neuronale si la dezvoltarea creierului. La fel ca in cazul fructelor de padure, ele nu isi pierd proprietatile prin congelare.

Noi iti recomandam sa iti faci o rezerva serioasa de fructe si legume pe care sa le pastrezi intr-o lada frigorifica precum aceasta, care sa fie incapatoare si simplu de deschis, astfel incat sa le poti prepara cu usurinta la fiecare masa.

Este drept, cei mici pot face nazuri cand vine vorba de mancat legume. Insa, majoritatea pot fi pasate in smoothie-uri, alaturi de mere sau citrice care sa le anuleze gustul, pot fi gatite in omleta sau transformate in chips-uri condimentate, rumenite in cuptor si servite drept gustare.

Fructele de padure, o sursa esentiala de vitamine si antioxidanti

Fructele de padure sunt perfecte si pentru a regla eventualele deficiente de minerale din corpul copiilor. Pentru ca sunt bogate in fibre, vitamine, antioxidanti si minerale, ele sunt o sursa importanta de energie.

Le poti servi simple, ca gustare, sau la micul dejun, amestecate cu iaurt sau cereale de ovaz. In afara sezonului lor de crestere, poti cumpara fructe de padure congelate, care nu isi pierd din proprietati si sunt la fel de gustoase.

Iaurtul grecesc, pentru grasimile indispensabile organismului

Iaurtul grecesc este atat de bun pentru ca este bogat in fibre, are o consistenta cremoasa si are grasimi nesaturate care sunt importante pentru o buna functionare a creierului. In plus, acesta contine polifenoli, niste antioxidanti care previn formarea radicalilor liberi si care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul creierului, asta insemnand si o mai buna oxigenare la nivel neurologic.

Ouale, o masa consistenta si plina de nutrienti

Proteinele si nutrientii din oua ii ajuta pe copii sa se concentreze, sustine Beth Saltz, un bucatar pentru copii din Los Angeles, citat de WebMd.com. Cat timp ouale nu sunt gatite in ulei, ci in tigaia incinsa, adaugand legume si condimente, ele sunt foarte sanatoase si pot fi un mic dejun consistent sau o gustare hranitoare intre mesele principale.

Nucile si semintele, cunoscute drept "hrana pentru creier"

Pline de proteine, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale, nucile si semintele imbunatatesc starea de spirit si ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos. Acestea formeaza o gustare perfecta intre mese, ca alternativa la rontaielile nesanatoase, si ii ajuta pe cei mici sa se concentreze mai usor si sa aiba mai multa energie.

Ele nu trebuie sub nicio forma sa lipseasca din alimentatia celor mici si, pentru ca sunt placute la gust, nu vor fi refuzate de copii.

Un sistem nervos sanatos trebuie intretinut inca din primele luni de viata. Mai tarziu, cand copiii cresc, este important ca ei sa isi formeze anumite obiceiuri alimentare si preferinte pentru alimentele sanatoase, astfel incat sa le consume si pe viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre