5 lucruri care se schimba dupa ce ai un copil

/ / Modificat: 2017-11-07
5 lucruri care se schimba dupa ce ai un copil

Dincolo de responsabilitati, nu exista lucruri in aceasta lume care sa se poata compara cu sentimentul pe care il ai atunci cand il culci pe micut la pieptul tau. Asa cum tu trebuie sa-l inveti pe el sa faca primul pas sau sa spuna primul sau cuvant, si el te va invata lucruri importante. Un copil iti schimba viata. In mod cert, un copil schimba viata pe care ai avut-o pana in acel punct.

5 lucruri care se schimba dupa ce ai un copil

1. Alimentatia devine o prioritate

Ani de zile ai preferat sa mananci aproape orice, oricand, oriunde. Dulciurile ti-au facut cu ochiul, mancarea foarte grasa a fost mereu de nerefuzat, toate combinatiile de alimente pe care orice specialist in nutritie ar fi scris un mare nu era trecuta in meniul tau saptamanal. Fast food-ul? Cum sa lipseasca?

Aparitia unui copil schimba definitiv multe dintre aceste aspecte. Vei incepe sa citesti etichetele alimentelor pe care le cumperi, vei fi mult mai atenta la orice detaliu si vei constientiza ca pe umeri te apasa o raspundere uriasa. Hrana celui mic necesita multa responsabilitate, astfel ca vei cauta cele mai sigure locuri din care sa-ti faci cumparaturile. Aceste magazine specializate in mancare pentru bebelusi pot fi o solutie, oferindu-ti informatii detaliate despre produs, indicatii, utilizare si dozare, instructiuni de pastrare si atentionari.

Odata cu o atentie mai mare aratata spre hrana copilului, vei observa ca si tu vei avea o grija sporita in privinta lucrurilor pe care le vei aseza zilnic pe masa.

2. Dezordinea e la ordinea zilei

Pentru cei care sunt obsedati de ordine si control, aparitia unui copil in viata de zi cu zi ar putea fi un test interesant. Sunt mici sansele sa mai ai timp pentru ordonarea dupa bunul plac a fiecarui obiect din locuinta. Hainele si obiectele aranjate mereu la dunga vor fi rapid inlocuite cu obiecte asezate strategic prin casa pentru a putea interveni de fiecare data cand va fi nevoie.

Fie ca vorbim despre biberoane, jucarii si hainute, vei observa cum toate obiectele clasice dintr-un apartament, precum o telecomanda sau cheile de la intrare, vor fi mascate sau transformate pur si simplu in bunurile celui mic.

3. Hainele micutului

Pregateste-te sa schimbi haine de la o luna la alta. Aparitia unu copil necesita o cheltuiala destul de mare din acest punct de vedere. Perioadele in care copilul creste extrem de rapid vor veni la pachet cu randuri intregi de haine noi. Multe din ele, abia daca vor fi purtate de cateva ori pana cand te vei trezi nevoita sa le schimbi din nou.

4. Va treziti mereu obositi

Fiecare dintre noi, inainte sa treaca printr-o etapa de acest fel, a avut in cercul de prieteni acel cuplu cu un copil si mai mereu cu cearcane la ochi. Stim imaginea si nu o putem nici ignora si nici ocoli. Nu o sa fie simplu, dar aici trebuie sa va sustineti reciproc. Noptile nedormite pentru a hrani si linisti un bebelus pot duce la mult stres, la nervozitate si la o deteriorare a vietii de cuplu in anumite momente.

E important ca aici sa incercati sa va oferiti reciproc un moment de liniste. Daca aveti posibilitatea sa il lasati pe cel mic cu bunicii sau cu o bona, cat sa va puteti recupera din punct de vedere al stresului, dar si al orelor nedormite, incercati aceasta varianta.

5. Agenda personala se schimba

Daca tu si partenerul tau sunteti obisnuiti si va place sa iesiti foarte des in oras, vreti sa vedeti cele mai noi spectacole, sa fiti in primul rand la un concert si incercati sa mancati mereu intr-un loc nou si deosebit din oras, trebuie sa stiti ca aceasta agenda personala va fi cu siguranta influentata de prezenta micutului in viata voastra.

Chiar daca va veti pierde interesul pentru aceste forme de relaxare in oras, orice planificare, fie si la cateva saptamani, poate fi data peste cap de o simpla raceala a bebelusului. Desi recomandat de medici, mersul regulat la sala s-ar putea transforma in ocazional, iar iesirile in oras cu prietenii se vor rari considerabil.

Prezenta unui copil in viata fiecarui cuplu este un moment unic. Va va testa, responsabiliza, va va face fericiti, mai obositi, va va deconecta de la lucrurile cu care erati obisnuiti pana in acel moment si, in mod cert, va va face sa va simtiti impliniti.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright By Antonio Guillem

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familia fericita

Articole recomandate

Citeste si despre