5 lucruri care ii fac viata mai usoara unei mamici

/ / Modificat: 2016-05-20
5 lucruri care ii fac viata mai usoara unei mamici

5 lucruri care ii fac viata mai usoara unei mamici

Ca mama, poti fi considerata o adevarata eroina, cu zeci de indatoriri zilnice, una mai dificila si mai solicitanta ca alta. Nu e de mirare, asadar, ca finalul zilei te prinde adesea extenuata si ca de multe ori te simti coplesita de toate treburile pe care le ai. Stii deja ca atunci cand devii mama ai nevoie de un patut, un carucior sau jucarii pentru bebe, insa cand vine vorba de tine, lucrurile stau putin diferit.

Iata de ce lucruri ai nevoie pentru a-ti usura viata de mama si pentru a avea parte de o binemeritata pauza!

Pompa de san

Acest accesoriu este unul dintre cele mai utile unei mamici care alapteaza. El ii ofera ceva nepretuit unei mame - timp pentru ea. Atunci cand iti doresti sa iesi pentru cateva ore cu prietenele, sa iti acorzi o noapte intreaga de somn in timp ce tatal se ocupa de hranirea bebelusului sau cand vrei sa te bucuri de un pahar de vin, pompa de san este extrem de utila.

Aceste pompe de san sunt usor de folosit, confortabile si au inclusiv o functie de masaj pentru a stimula lactatia. Micutul tau poate fie hranit oricand cu lapte matern, chiar si cand tu nu esti in preajma. In acest fel tu vei putea sa ai parte de timp pentru tine fara sa-l privezi pe el de nutrientii din laptele de san.

Tampoane sau cupe pentru sani

Aceste accesorii sunt foarte utile mamelor si le scutesc de eventuale momente penibile, cand laptele trece de sutien si ajunge pana la bluza. Multe mame s-au aflat cel putin o data in situatia in care nu mai gaseau niciun tricou nepatat. Tampoanele pentru san vor face uitate aceste scenarii. In plus, un mare avantaj este faptul ca nici cosul de rufe nu se va mai umple la fel de repede.

Tampoanele pentru sani sunt de unica folosinta, in vreme ce cupele pot fi folosite de mai multe ori. Desi sunt mai scumpe, cupele se dovedesc a fi solutia mai economica pe termen lung. Indiferent insa ce alegi, cu siguranta vei constanta ca iti sunt de un real ajutor.

Servetele umede pentru intrebuintari multiple

Stii deja cat de utile sunt servetelele umede pentru bebelusi, insa noi iti mai impartasim un secret care iti va usura viata – servetele umede pentru suprafete multiple. Ele te ajuta sa faci curatenie mai repede si sa stergi orice intr-o clipita. Inlocuiesc cu succes lavetele pline de microbi si care trebuie spalate dupa fiecare intrebuintare.

Cu ajutorul acestor servetele poti sterge orice pata (si stim sigur ca vor fi o multime de pete) fara efort si fara sa pierzi timp. Asigura-te, asadar, ca ai cateva pachete in casa, iti garantam ca le vei consuma imediat.

Vesela de unica folosinta

Ia-ti adio de la spalatul vaselor pentru o perioada si vei vedea ca ai mult mai mult timp decat inainte. Nu iti sugeram sa utilizezi mereu vesela de acest tip, insa ea se dovedeste a fi extrem de utila cand in fiecare seara te asteapta la chiuveta un morman de vase.

Totodata, obiectele usor de spart sunt ca un magnet pentru copii, iar cioburile ii pot rani. Cu vesela de unica folosinta nu mai trebuie sa-ti faci griji ca prichindelul tau va sparge ceva. Nu uita insa sa alegi vesela din plastic 0% BPA.

Robot de bucatarie

Acesta este un aparat electrocasnic ce ii va deveni un aliat de nadejde unei mamici. El este util si pentru a gati mancarea pentru voi, parintii, dar si pentru cel mic atunci cand incepeti diversificarea. Bebelusii mananca in general piureuri, iar cu ajutorul robotului de bucatarie gatitul se simplifica foarte mult.

Avand la indemana aceste cinci lucruri, te vei putea bucura mult mai mult de experienta maternitatii, vei avea mai mult timp sa te joci cu bebe si sa te odihnesti. Nu trebuie sa uitam ca o mama fericita are copii fericiti, asa ca uneori este necesar sa ne acordam timpul necesar pentru a ne reface si pentru a ne relaxa.

Care dintre aceste lucruri consideri ca sunt indispensabile unei mame?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre