Povestea oricarei mame cu tusea din miezul noptii

/ / Modificat: 2017-11-14
Povestea oricarei mame cu tusea din miezul noptii

Stiti cum este sa te trezesti in miezul noptii ca ai un copil care tuseste si a doua zi sa ai la serviciu nu-stiu-ce prezentare sau proiect de predat si nu ai nicio solutie sa stai acasa cu cel mic? Nu e ca nu ai vrea. Perspectiva unei zile in care sa stati amandoi sa va rasfatati in asternuturi pana tarziu, sa mancati de dimineata cat mai tarziu, sa iesiti la plimbare, sa dormiti de pranz. Ah, somnul de pranz cu un copil mic e terapie pentru corp si suflet, va spun sincer!

Dar copilul tuseste si tu nu stii ce sa-i faci. Stii ca tusea nu e semn bun la voi. Aduce cu ea febra, muci (ah, mucii care nu mai trec!), nopti nedormite si un copil irascibil, care nu mai mananca, nu se mai hidrateaza. Ai face orice sa scapi cat mai repede de ea, ca sa nu mai ajungeti in faza in care el are nevoie de un ORL-ist experimentat si tu de un psihiatru intelegator cu mamele nedormite.

Ceaiul cald cu miere, solutia rapida si la indemana

Te duci in toiul noptii si ii faci un ceai de echinaceea cu un pic de miere, i-l racesti putin, cat sa poata bea din el, punand cana in apa rece ca sa grabesti procesul. Si cat stai langa chiuveta, cu un picior sprijinit de celalalt ca o barza in cuib, butonezi telefonul. Pediatra voastra este online. Te uiti la ceas, e 12.24. Indraznesti. Probabil a dat de mame mai nebune decat tine in lunga ei experienta. Ii spui ca ala mic al tau a inceput sa tuseasca. Esti sigura ca te intelege ca doar il stie de cand s-a nascut si s-a luptat de-atatea ori cu virozele lui. Apare "seen". Stai cu inima cat un purice. Iti scrie ceva. Intre timp tu faci in minte recenzia siropurilor de tuse din dulap. Si-acum chiar de nu ai avea ce-ti spune ea, il trezesti pe sotul tau si-l trimiti la farmacia non-stop de la piata. Nici el nu are cum sa stea maine acasa, vine boss-ul mare de la firma mama. Ii scrii mamei tale si o rogi pe ea, daca poate sa se invoiasca ea pe la pranz si sa-l ia atunci de la gradinita si vezi tu ce faci a doua zi. Nu-l mai duci cel putin doua-trei zile, pana se pune pe picioare, dar iti trebuie ceva care sa micsoreze aceasta perioada. Nu ai atatea rude cu care sa jonglezi.

Cand tusea copilului pare mai grava decat este

In sfarsit apare raspunsul pediatrei. Te intreaba cum tuseste. Incerci sa fii cat mai realista, ca daca ar fi dupa tine i-ai spune ca e grav. De fapt, tu asa vezi situatia, pentru ca simti efectul de domino. E doar o tuse iritativa, productiva si destul de persistenta. Te intreaba daca vrei un medicament alopat sintetic sau unul fitoterapeutic. Te gandesti pe termen lung. Vrei unul fitoterapeutic. Iti recomanda Tussodep, cica protejeaza mucoasa de iritantii externi, fluidizeaza secretiile si calmeaza tusea si ajuta si organismul sa lupte cu bacteriile, virusurile si radicalii liberi. Ii multumesti femeii pentru disponibilitatea la ora aceea atat de tarzie si te duci sa zgaltai putin sotul care doarme ca un bebelus. A, dar stai, copilul tuseste si nu doarme. Sa zicem ca sotul doarme... ca un sot. N-are de-ales, se imbraca si se duce la farmacie. In 10 minute este inapoi cu Tussodep. Ii dai copilului 7,5 ml asa cum scrie pe prospect si astepti.

Remedii naturale standardizate

Cat timp te rogi ca medicamentul sa-si faca efectul bei tu ceaiul de-acum rece si citesti prospectul siropului. Contine  gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalba mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatra (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultura (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocala dulce (Citrus sinensis), toate extracte standardizate. Stii bine ca asta inseamna ca au fost dozate astfel incat sa ajute organismul, nu sa-l nauceasca. Nu are zahar, ceea ce te bucura, inca nu ai scapat copilul din mana la capitolul asta.

Dimineata te trezesti chircita langa patul copilului, cu prospectul in mana si cana de ceai goala langa tine. Nici nu stii daca a mai tusit peste noapte, dar de cand ai deschis tu ochii nu ai mai auzit nimic. Il trezesti pe pusti, ii dai sa manance si inainte sa iesiti pe usa ii mai dai o doza de Tussodep.

La pranz, piciul este acasa cu bunica. Nu mai tuseste atat de rau, iar tu ai reusit sa-ti organizezi treburile la birou ca a doua zi sa stai cu el acasa. Terapia cu somn de pranz va alunga toate necazurile. Si vei dormi si tu... ca un sot, mai ales ca tusea copilului s-a ameliorat vizibil, aproape ca esti convinsa ca ati scapat de urmarile dramatice. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tusea productiva Remedii tuse Tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre