Este normal si benefic pentru copii sa ia 7 raceli pe an de la gradinita

/ / Modificat: 2019-03-18
Este normal si benefic pentru copii sa ia 7 raceli pe an de la gradinita

Nu conteaza daca este la gradinita, la scoala sau la vreun loc de joaca, copiii "vor imparti" orice germeni pe care i-au dobandit. Este adevarat ca viata sociala a copiilor aduce germeni acasa, dar este ceva normal.

Cercetarile arata ca cei mici, (de la varste fragede si pana la scolari), au 5-7 infectii ale cailor respiratorii superioare, in fiecare an, (raceli, muci, nas infundat, tuse) cauzate de virusuri comune. Aceste infectii apar cel mai adesea in perioada septembrie - mai.

Infectiile apar la copii normali, sanatosi, cu sisteme imunitare normale, in medie, in fiecare luna.

Nu este vina parintilor. Nu este vina gradinitelor sau a scolilor. Nu este de vina dieta sau rutina de somn sau faptul ca au intrat intr-o baltoaca de apa si au stat uzi la picioare la sfarsitul lunii octombrie. Este ceva normal!

Este dificil pentru parintii care lucreaza sau pentru orice familie sa aiba in mod constant copii cu tuse, muci, febra, care nu le permite sa se odihneasca. Este, de asemenea, o amenintare si pentru adultii din casa, care iau acesti virusi si sunt fortati sa mearga la lucru bolnavi. Este la fel de dificil atunci cand in casa exista mai multi copii, pentru ca virusii trec de la unul la altul.

Dar adultii se confrunta cu mai putine infectii, datorita imunitatii dezvoltate.

Majoritatea acestor infectii virale primare sunt boli usoare, care nu pun in pericol viata, dar te fac sa te simti rau. Este necesar sa iei masuri daca micutul tau are febra sau o problema respiratorie sau tuseste.

Unele dintre aceste infectii usoare, virale, pot precede o infectie la ureche, pneumonie sau chiar o infectie a fluxului sanguin. Insa, aceste infectii bacteriene secundare dupa o boala virala sunt mai putin frecvente.

Povestea obisnuita este ca cel mic are o raceala care ar trebui sa-i treaca, dar in loc de o ameliorare a simptomelor dupa o perioada de o saptamana pana la 10 zile, observi o crestere brusca a febrei, dificultati de respiratie, aparitia varsaturilor, cresterea disconfortului sau a durerii sau alte simptome noi.

Acest lucru ar trebui sa te convinga sa-i faci o vizita medicului pediatru pentru a pune un diagnostic corect cu privire la ceea ce se intampla. Este posibil sa fie nevoie de un antibiotic pentru a trata posibila infectie bacteriana.

Vaccinurile au scazut remarcabil numarul acestor infectii secundare bacteriene, dar ele pot aparea cu alte tulpini, care nu sunt reprezentate in vaccinurile respective.

Dar nu trebuie sa-ti faci griji. Fiecare dintre aceste boli virale din copilarie reprezinta o alta "vaccinare" pentru cel mic, protejandu-l impotriva acestor germeni care nu pot fi evitati. Iar pe masura ce copilul creste, sistemul lui imunitar se dezvolta tot mai mult si va impiedica aparitia acestor boli virale. Cu totii am trecut prin asta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceli Raceli copii Raceala si gripa copii

Articole recomandate

Citeste si despre