De ce pot fi periculoase medicamentele pentru raceala la copiii mai mici de doi ani

/ / Modificat: 2019-01-28
De ce pot fi periculoase medicamentele pentru raceala la copiii mai mici de doi ani

Cand ai un copil, vizitele la farmacie se inmultesc pentru ca acestia, mai ales, bebelusii sub doi nu au un sistem imuntar foarte dezvolat si contracteaza tot felul de viroze si raceli.

In aceste cazuri, pediatrii recomnda siropurile. Potrivit site-ului bebesymas.com aceste medicamente pot fi periculoase pentru micutii cu varsta mai mica de doi ani.

Principalul motiv este ca medicamentele pentru tuse si raceala, cele pe care le poti cumpara de la farmacie fara prescriptie medicala, pot avea efecte secundare grave sau foarte grave la micutii sub doi ani.

Potrivit Agentiei Medicamentului din Spania, acestea pot provoca convulsii, tahicardie, scaderea nivelului de constienta si chiar moarte.

Specialistii sustin ca aceste medicamente pot sa amelioreze simptomele bolilor care ar trebuie sa fie vizibile, cum ar fi amigdalele si pneumonia. Daca sunt mascate, infectia poate continua chiar daca micutul ia sirop, dar, de fapt, se agraveaza si atunci presupune un tratament mai complicat.

Ce poti face pentru copiii sub doi ani?

Racelile, dupa cum afirma US FDA, sunt boli autolimitate, care, la fel cum vin asa pleaca si nu au nevoie de tratament. Siropurile pentru tuse si muci pe care i le dai copilului mai mare de doi ani, amelioreaza doar simptomele, dar nu face ca boala sa treaca mai repede.

In cazul in care au multi muci, poti creste putin aportul de lichide, de exemplu apa, daca este mai mare de 6 luni. Si serul este bun pentru a scapa de muci. Daca tuseste, trebuie sa stii ca este doar un mecanism de aparare care ajuta copilul sa elimine mucusul (adica tusea este benefica). Ca sa se poata odihni pe timp de noapte este bine sa tai o ceapa si sa o lasi aproape de patul micutului. Iar daca are mai mult de un an, mierea functioneaza foarte bine. Apa calda cu miere si lamaie este foarte buna pentru raceala.

Si antibiotice?

Un nou nascut poate lua antibiotic, daca este vorba despre o infectie bacteriana. Dar, in cazul racelii sau gripei, care sunt boli virale, nu trebuie administrat antibiotic. Nu exista medicamente care vindeca raceala sau gripa, deci nu trebuie sa-i dai copilului antibiotice pentru asa ceva.

Cand mergi la doctor cu copilul?

Nu-i da siropuri pentru tuse si muci. Stii ca raceala se vindeca singura, dar asta nu inseamna ca cel mic nu trebuie supravegheat. Uneori se complica si trebuie sa stii care sunt simptomele, iar pasul urmator este sa consulti pediatrul.

Aceste simptome sunt:

- Febra la un bebelus de doua luni sau mai mic sau febra de peste 38 ° C la orice varsta.

- Semne ca micutul are probleme cu respiratia: respiratie rapida sau suieratoare (fluierat), copilul deschide narile la fiecare inspiratie.

- Daca se invinetesc buzele.

- Durere de urechi.

- Lipsa poftei de mancarea si refuzul de a bea lichide.

- Nervozitate mare si lipsa somnului.

- Daca tusea dureaza mai mult de trei saptamani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicamente Medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre