Cum tratam rosul in gat la copii?

/ / Modificat: 2017-04-26
Cum tratam rosul in gat la copii?

Rosul in gat apare adesea la copii si in cele mai multe cazuri nu ridica mari probleme si se poate trata usor si rapid. Rosul in gat poate fi asociat si cu febra, inflamarea ganglionilor la nivelul gatului, dureri de urechi, puroi la amigdale si dificultati de inghitire. In cazul in care rosul in gat este provocat de un virus de raceala, mai pot sa apara simptome precum mucuzitati, tuse, raguseala, ochi rosii sau eruptii cutanate.

Inflamatia gatului poate fi cauzata si de streptococ, caz in care sugarii isi pierd pofta de mancare si devin agitati, iar temperatura rectala depaseste 38 de grade celsius. La copii mai mari pot aparea febra si varsaturile.

Cum ne dam seama daca este infectie?

Inainte de a aplica insa orice tratament, vizita la pediatru este obligatorie pentru a se stabili cu exactitate cauza aparitiei acestei inflamatii. In cazul in care medicul spune ca afectiunea nu are o provenienta bacteriana, care sa produca infectii, se poate apela la remediile naturale.

Astfel, dupa ce s-a efectuat un exsudat faringian si o antibiograma, care sa arate ca nu exista o materie bacteriana, putem sa administram celui mic tratamente naturale.

Tratamente naturale pentru rosul in gat

Mierea este un bun antibacterian. In cazul in care micutul tau are rosu in gat o poti folosi, insa nu inainte ca bebelusul sa implineasca varsta de 1 an.

Salvia are efecte cicatrizante si antiseptice. Aceasta se poate folosi atat sub forma de ceai, cat si sub forma de spray pentru pulverizare locala.

Desi poate suna ciudat, inghetata are efecte benefice foarte rapide pentru rosul in gat. Aceasta reduce inflamatiile si amelioreaza durerile.

Laboratoarele Fiterman propun Proposept M ca remediu absolut pentru eliberarea cailor respiratorii si pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat.

Amestecul de vitamine si uleiuri actioneaza ca un scut impotriva racelilor insotite de dureri si iritatii ale gatului. Vitamina C, tinctura de propolis, uleiurile esentiale de menta, eucalipt, pin si busuioc, insotite de albastrul de metilen, contribuie la eliberarea cailor respiratorii si ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre