8 alimente recomandate in raceala si gripa

/ / Modificat: 2014-02-28
8 alimente recomandate in raceala si gripa

raceala_gripa_copiiAlimentele pentru raceala si gripa sunt considerate remedii naturiste si au rolul de a ameliora simptomele acestor afectiuni. Raceala si gripa sunt boli care nu se trateaza cu prea multe medicamente. Sunt cauzate de virusi, iar medicatia ajuta doar la ameliorarea  simptomelor, nu la tratarea cauzelor. Asadar, te sfatuim sa ai in vedere urmatoarele alimente atunci cand cineva din familie este racit!

Inghetata

Nu te-ai gandit niciodata sa mananci inghetata atunci cand esti racita. Cu atat mai putin sa i-o dai copilului racit! Insa inghetata (dar nu cea cremoasa) ajuta la ameliorarea durerilor de gat. Ajuta si la hidratarea lui si combate inflamatia. Hidratarea este esentiala atunci cand esti racita.

Ea ajuta la mentinerea fluida a mucusului (combate infundarea nasului) si la evitarea congestiei nazale. Incearca sa faci inghetata in casa din fructe proaspete si apa, bagate la congelator. In acest fel asiguri si un surplus de vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru a lupta cu virusul. Incearca arome de mere, struguri sau capsuni.

Suc de legume

art_legumeProbabil ca atunci cand iti curge nasul si tusesti de mama focului nu prea iti arde nici sa mananci, daramite sa stai sa mesteci la legume crude din salate. Atunci transforma-le in suc. Vei lovi 2 iepuri deodata: primesti si nutrientii necesari pentru a te energiza si te si hidratezi in acelasi timp.

Supa de gaina

Supa de gaina este extrem de hranitoare si hidratanta si e printre putinele alimente de care ai pofta cand esti gripata. Adaugarea unui amestec generos de legume face din supica un aliment care intareste organismul si tine bacteriile si virusurile la distanta. Te ajuta sa te refaci mai repede.

Usturoi

art_usturoi_globule_sanatateEste delicios la gust, dar lasa o mireasma neplacuta. Insa este unul dintre cele mai puternice alimente care lupta cu gripa. Este considerat antimicrobian puternic, ajuta la intarirea sistemului imunitar, desfunda nasul si amelioreaza simptomele. Il poti manca simplu sau il poti adauga in salate ori supe.

Ghimbir

Ghimbirul nu ajuta doar la combaterea senzatiei de greata, pentru care este renumit. Este un remediu natural care combate diareea, durerile de stomac si are proprietati antiinflamatoare. Poate fi consumat in diverse preparate sub forma de pudra sau sub forma de ceai. Ajuta si la decongestionarea gatului si a nasului.

Ceai cald

art_ceaiCand spui gripa si raceala, le asociezi numaidecat cu ceaiurile. Stii bine ca nici nu trebuie sa lasi nasul sa curga nitel ca trebuie sa inarmezi organismul cu ceai cu miere si lamaie. Adaugarea mierii si a lamaii ajuta la calmarea durerilor si iritatiei in gat. Ceaiurile verde si negru au proprietati antioxidante. Daca nu poti consuma cafeina, atunci opteaza pentru alte ceaiuri din plante.

Banana

Banana este unul dintre alimentele cele mai bine suportate de stomac in raceala si gripa. Fie ca o mananci intreaga, pasata sau feliata ea ajuta la combaterea senzatiilor de greata, de voma, diaree care pot aparea cand esti racita ori gripata. Alaturi de orez, sos de mere si paine prajita, banana face parte din dieta recomandata adesea de medici in recuperarea dupa o raceala la stomac sau a unei alte forme de raceli.

Paine prajita

Painea prajita este un aliment de "confort" atunci cand esti racita sau bolnava. E bine suportata de stomac si ofera rapid senzatia de satietate. Poate fi adaugata in supe sau mancata separat cu orez ori alte legume.

Alimente cu proteine

Proteinele sunt nutrienti esentiali in functionarea organismului. Acestea au rolul de a creste imunitatea si de a ajuta organismul sa lupte cu boala. Exista mai multe alimente care contin proteine si care sunt recomandate in raceala si gripa.

Printre ele se numara pestele, ouale, alunele, semintele, legumele si lactatele. Aceste alimente sunt recomandate in caz de raceala si gripa si pot fi administrate oricarui membrunal familiei. Si copiii pot beneficia de pe urma acestor alimente cand au de-a face cu virozele respiratorii de sezon.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceala Gripa Remedii naturiste raceala Raceala copii Gripa copii

Articole recomandate

Citeste si despre