Tratamentele de profilaxie - bazele ingrijirii dentare preventive, benefice pentru sanatatea ta orala

/ / Modificat: 2022-11-04
Tratamentele de profilaxie - bazele ingrijirii dentare preventive, benefice pentru sanatatea ta orala

Multi oameni cred ca spalatul pe dinti si folosirea atei dentare de doua ori pe zi sunt suficiente pentru a mentine o buna sanatate orala. Exista multe lucruri care pot contribui la o sanatate orala precara, chiar daca dintii sunt curatati in mod regulat. Unul dintre acestea este acumularea de placa bacteriana. Profilaxia, cunoscuta si sub numele de curatare profesionala, este o masura preventiva care poate fi luata pentru a indeparta acumularea de placa si tartru.

Ce sunt tratamentele de profilaxie?

Tratamentele de profilaxie, cunoscute si sub numele de profilaxie, reprezinta o curatare preventiva efectuata de un medic stomatolog. Scopul profilaxiei este de a indeparta orice placa sau tartru care s-a acumulat pe dinti de la ultima curatare, precum si de a lustrui dintii.

Profilaxia este importanta pentru mentinerea unei bune sanatati orale si pentru prevenirea cariilor dentare sau a bolilor gingivale. Curatarea dintilor in timpul unei proceduri de profilaxie cluj ajuta la indepartarea oricaror pete de suprafata si confera dintilor un aspect neted si lustruit. Profilaxia se efectueaza, in general, la fiecare sase luni, dar poate fi recomandata mai frecvent pentru pacientii cu anumite afectiuni medicale sau cu riscuri de carii dentare sau boli ale gingiilor.

Care sunt beneficiile profilaxiei?

Exista multe beneficii ale profilaxiei dentare efectuate intr-o clinica stomatologica .Aceasta procedura ajuta la indepartarea placii si a tartrului de pe dinti, care pot duce la aparitia cariilor dentare si a bolilor gingivale. De asemenea, ajuta la improspatarea respiratiei si la mentinerea unui zambet sanatos. in plus, profilaxia poate ajuta la detectarea semnelor timpurii de cancer oral. Efectuarea profilaxiei in mod regulat te poate ajuta sa iti pastrezi cavitatea bucala sanatoasa si sa eviti problemele dentare viitoare.

Cine are nevoie de profilaxie?

Daca suferi de diabet, esti fumator, ai anumiti factori genetici care te expun la risc de boala parodontala, dar nu numai este posibil sa ai nevoie de profilaxie. Medicul dentist va evalua factorii de risc individuali si va face o recomandare bazata pe ceea ce este cel mai bine pentru sanatatea ta orala. Profilaxia poate fi benefica si pentru persoanele care au avut episoade anterioare de boala parodontala. Chiar daca cavitatea bucala este in prezent sanatoasa, o curatare profunda poate ajuta la eliminarea placii sau a tartrului acumulate care ar putea duce la probleme in viitor.

Controalele si curatarile dentare regulate sunt importante pentru toata lumea, dar daca ai un risc crescut de boala parodontala, profilaxia poate fi recomandata ca o masura suplimentara pentru a-ti mentine zambetul sanatos si stralucitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii Sanatate orala copii

Articole recomandate

Citeste si despre