Ce semnifica daca dintii copilului meu sunt sensibili la cald sau la rece?

/ / Modificat: 2016-09-29
Ce semnifica daca dintii copilului meu sunt sensibili la cald sau la rece?

Din pacate, copiii pot suferi de sensibilitate dentara la fel cum o fac parintii lor. Adesea, aceasta sensibilitate apare ca un raspuns la schimbarile de temperatura. Multe dintre cauzele sensibilitatii dintilor sunt aceleasi la copii, cat si la adulti, in timp ce unele sunt unice in stadiile de dezvoltare.

Doamna doctor Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile ne spune care sunt factorii care ii pot cauza copilului asemenea simptome!

Carii: caria dentara poate determina sensibilitate dentara, in special in cazul cariilor profunde care afecteaza portiunea interna a dintilor. De fapt, aceasta poate fi cea mai comuna cauza pentru sensibilitatea dentara la copii.

Afectiuni dentare: un dinte ce prezinta fisuri adanci poate determina sensibilitate. Aceasta apare ca un rezultat al unei leziuni sau din cauza bruxismului (scrasnirea dintilor).

Tehnica de periere necorespunzatoare: in general, este nevoie de o perioada indelungata de tehnici de periaj agresiv care conduc la sensibilitate dentara, deci aceasta este o cauza mai putin comuna a sensibilitatii dentare la copii. Cu toate acestea, poate aparea in special cand copilul poarta aparat ortodontic care necesita o imbunatatire a tehnicii de periere. Dentistul copiilor tai poate face o demonstratie a unei tehnici de periere corespunzatoare.

Eruptia noilor dinti: cand noii dinti sunt expusi in cavitatea orala, ei pot deveni sensibili. In plus, procesul de eruptie prin gingie poate cauza discomfort pentru copii si poate fi dificil pentru acesta sa diferentieze intre durerea de gingie si sensibilitatea dentara.

"Dupa ce a stabilit cauza sensibilitatii dentare, medicul dentist poate oferi un tratament adecvat ce vizeaza aceasta problema. De exemplu, o carie poate fi obturata pentru a elimina expunerea straturilor interioare ale dintelui", explica dr. Andra Custura.

Ca un rezultat al tratamentului, copilul va simti o alinare a sensibilitatii. Copiii care sufera de sensibilitate dentara trebuie sa fie consultati de un medic dentist pentru un diagnostic corespunzator si tratament al afectiunii existente. In cazul in care copilul tau sufera de aceasta problema, este recomandat sa contactezi un medic dentist pentru programare.

Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Mai multe detalii pe www.andrasmile.ro.

andra_smile_clinica

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre