Calmarea durerilor provocate de eruptia dentara la copii

/ / Modificat: 2014-04-03
Calmarea durerilor provocate de eruptia dentara la copii

Calmarea durerilor provocate de eruptia dentara la copii

Aparitia pe arcade a primilor dintisori poate cauza inflamarea si inrosirea gingiilor, dureri, mancarimi, hipersalivatie  si un real disconfort, care  conduc la scaderea calitatii vietii, atat a copilului cat si a familiei acestuia.



Ca parinti, e bine sa cunoastem unele metode prin care  sa-l ajutam pe cel mic sa treaca mai usor peste aceasta perioada stresanta din viata sa. Iata ce putem face acasa pentru a-i calma copilului durerile cauzate de aparitia primilor dintisori de lapte!

Masaje locale

Masaje locale, in zonele in care se observa modificari ale aspectului gingiei, cu buricele degetelor curate, si cu grija deosebita pentru a nu leza cu unghiile mucoasa gingivala si asa sensibilizata. Putem sa infasuram degetele intr-un tifon steril, pe care sa-l umezim cu putina apa rece.

Nevoia de a mesteca alimente mai dure sau jucarii

In perioada eruptiei dintilor, cel mic simte frecvent nevoia de a mesteca alimente mai dure sau jucarii, deoarece acesta este un mijloc de a calma durerile. Trebuie sa fim atenti ce fel de jucarii roade, pentru a nu le inghiti! Cel mai indicat ar fi utilizarea unei suzete din cauciuc, curate, pentru a preveni introducerea altor obiecte in gura.

Sa ne jucam ca sa uitam de durere!

Poti sa iei un prosop curat, din bumbac, pe care sa-l ti cateva minute la frigider sau congelator, atat cat sa se raceasca putin, pentru ca senzatia de rece reduce durerea. Cand prosopul e gata ia-l si joaca-te cu cel mic, care va incepe indata sa-l roada cu pofta.

Ofera-i fructe si legume crude

Ofera-i fructe si legume crude (morcovi, mere, castraveti) pe care sa le rontaie intr-o veselie, dar doar daca cel mic are deja o alimentatie diversificata! (adica a trecut de vremea in care manca doar lapte).

Daca copilul tau face parte din categorie celor care nu agreeaza fructele si legumele, si duci o lupta de convingere de fiecare data cand trebuie sa le consume, poti sa-i oferi orice fel de alimente mai dure, spre exemplu biscuiti, pe care sa le mestece. Ai grija, insa, dupa consumul acestor alimente indulcite la igiena sa orala!

Inele speciale pentru eruptia dentara

Inelele speciale pentru eruptie dentara se gasesc in comert, au dimensiuni, forme si culori variate, sunt foarte atractive, seamana cu niste jucarioare si au fost concepute pentru calmarea durerilor cauzate de eruptie prin rumegarea lor continua de catre copil.

Gelurile speciale pentru atenuarea durerilor dentare la copii

Atunci cand durerile sunt foarte puternice putem sa apelam la gelurile speciale pentru atenuarea durerilor dentare la copii, care se gasesc in farmacii si se pot cumpara fara reteta. Acestea se aplica local prin masaj bland al gingiei, pentru a amorti zona inflamata si a reduce durerea.

Daca durerile nu se calmeaza prin nici una din aceste metode, ba chiar starea micutului se inrautateste e timpul sa facem o vizita in cabinetul stomatologic sau la medicul de familie.

Articol oferit de catre comunitatea www.doctoruldedinti.info

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptia dentara la bebelusi Calmare dureri dinti bebelusi Jucarii dentitie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre