Cum pregatesti imunitatea copilului pentru toamna

/ / Modificat: 2022-08-30
Cum pregatesti imunitatea copilului pentru toamna

Ultimele saptamani de vara sunt mereu printre cele mai bune, atat pentru parinti cat si pentru cei mici. Zilele pline de soare sunt perfecte pentru acumularea de vitamine in organism, iar toamna ce se apropie cu pasi repezi este momentul ideal pentru a-i oferi copilului tau stimulentele pentru intarirea imunitatii.

Schimbarile bruste de temperatura ce au loc deja de cativa ani ne afecteaza organismele, motiv pentru care imunitatea noastra scade adesea, mai ales la trecerile de la sezonul cald la cel rece. Din acest motiv, toamna este cel mai bun moment pentru a-i administra copilului stimulentele pentru imunitate. Acestea îi ajută organismul sa reactioneze mai bine la schimbarile climatice aparute in anotimpul rece. 

Orice parinte isi doreste sa protejeze pe cat posibil sistemul imunitar al copilului, in special la schimbarile anotimpurilor si la reintrarea in colectivitate. Pentru a avea parte de rezultatele dorite, inainte de a-i administra micutului tot felul de suplimente, este bine sa apelam la un medic care sa ii faca o evaluare, pentru a sti exact care sunt produsele de care are nevoie. Regasim pe piata o multime de produse special create pentru imunitate copii, dar, fara o rutina bine stabilita, rezultatele acestora pot fi insignifiante. Iata care sunt cei 3 pasi importanti ce trebuie urmati atunci cand vrei sa ii intaresti sistemul imunitar copilului tau:

1. Alege suplimentele naturiste recomandate de medic

Campaniile de marketing realizate in ultimii ani au atins un nivel de performanta extrem de eficient, motiv pentru care se gasesc pe piata o multime de produse ale caror rezultate nu sunt nici pe departe cele promise. Insa, cu o campanie de marketing realizata corespunzator, un cumparator poate investi sume mari de bani achizitionand fel de fel de suplimente care sa nu aiba niciun efect.  Din acest motiv, parerea unui medic este cea mai avizata atunci cand vrem sa cumparam produsele ce promit sa ne intareasca imunitatea, deoarece este posibil sa fie recomandat ca acestea sa sa fie combinate cu alte produse pentru a avea rezultatele scontate. 

2. Cumpara produse naturale doar de la persoane autorizate

Mediul in care a fost creat si depozitat un produs este extrem de important in obtinerea rezultatelor promise. Astfel, este bine sa cumparam produsele despre care stim ca ne ajuta sistemul imunitar precum mierea, catina sau ceaiurile doar de la persoane autorizate, ale caror medii au fost verificate si acreditate. 

3. Pastreaza intotdeauna un mediu curat in jurul lui

Desi copiii au nevoie si de contact cu bacteriile din jur pentru ca organismul lor sa-si creeze un sistem imunitar, mediul din jurul copilului tau trebuie sa fie unul cat mai curat posibil. Acest lucru nu inseamna folosirea multor produse de curatenie ce abunda in substante, ci doar o curatare regulata a pardoselii, aerisirea zilnica a camerei si, eventual, un aparat de purificare a aerului care distruge majoritatea agentilor patogeni ce pot afecta serios sanatatea celor vulnerabili.

In ultimii ani, un numar tot mai mare de oameni apeleaza la tratamentele naturiste si suplimentele alimentare bazate doar pe ingrediente naturale, folosite complementar cu medicina traditionala, pentru a trata diferite afectiuni. Pentru a ne bucura de un sistem imunitar puternic, pe langa ajutorul acordat de suplimentele naturiste, este important sa avem o dieta bazata pe cat mai multe fructe, legume si grasimi sanatoase.

Sursa foto: Shutterstock



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate copii Boli de toamna

Articole recomandate

Citeste si despre