Importanta probioticelor pentru dezvoltarea armonioasa a copilului

/ / Modificat: 2021-02-05
Importanta probioticelor pentru dezvoltarea armonioasa a copilului

Probioticele sunt bacterii bune care ajuta la dezvoltarea si mentinerea corpului sanatos. Aceste bacterii au efecte benefice asupra sistemului digestiv, refac flora intestinala si influenteaza axa intestin-creier.

Axa intestin-creier consta in comunicarea intre creier, intestin si flora intestinala; leaga centrele emotionale si cognitive ale creierului, de functiile intestinale periferice. 

Studiile recente au descris importanta florei intestinale si au asociat disbioza cu tulburari nervoase centrale (autism, comportamente anxio-depresive) si tulburari gastro-intestinale (diaree, constipatie, colici).

Echilibrul incepe din intestin, iar stiinta confirma acest lucru. 

Bacteriile incep sa populeze intestinul inca de la nastere. In cazul copiilor nascuti prin cezariana, probioticele au un rol crucial, deoarece bebelusul nu este expulzat pe cale naturala si nu ii sunt transmise bacteriile specifice de la mama. Aceste bacterii au rolul de a stimula raspunsurile imune ale bebelusului.

De ce este Enterolactis baby probioticul ideal?

Enterolactis baby este singurul probiotic ce contine un lactobacil existent in mod natural in mediul intestinal uman. Lactobacilul din Enterolactis este usor acceptat de catre organism, se multiplica rapid si actioneaza prompt in reechilibrarea florei intestinale. 

Majoritatea probioticelor contin tulpini de origine animala, dar nu umana. Astfel, in organism intra o bacterie obisnuita cu un alt mediu, care poate sau nu sa gaseasca hrana adecvata pentru a supravietui si se multiplica mai greu.

Enterolactis Baby contine 1 miliard de culturi vii in 9 picaturi. 

Enterolactis Baby actioneaza prin formarea unei bariere de protectie impotriva agentilor patogeni, pe care ii distruge (efect bactericid).

Enterolactis Baby este usor de utilizat, deoarece contine o pipeta dozatoare si este extrem de apreciat de cei mici, datorita gustului delicios de biscuiti.

Enterolactis baby nu contine zahar si nu contine substante cu potential alergenic, in special gluten, lactoza, lapte si derivati.

Enterolactis baby este un supliment alimentar, indicat copiilor intre 0 si 3 ani, nu provoaca reactii adverse.

Indicatii

  • Dezvoltarea normala a florei intestinale a nou-nascutului
  • Preventia colicilor bebelusilor
  • In diareea infectioasa acuta virala sau bacteriana 
  • In colici, pentru reechilibrarea microflorei intestinale, prin reducerea numarului de bacterii responsabile de producerea de gaze
  • In dezechilibre alei florei intestinale, aparute dupa terapia cu antibiotice
  • Stimularea imunitatii nou-nascutului

Mod de administrare

Cate 9 picaturi, 1-2 pe zi, 15-30 zile.

In functie de factorii care pot afecta flora intestinala (nasterea prin cezariana, lipsa alaptarii, consumul de antibiotice, diversificarea inainte de 5 luni), administrarea poate fi mentinuta luna de luna, timp de cel putin 6 luni. 

Verifica pretul

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probiotice

Articole recomandate

Citeste si despre