Cum tratam indigestia la copii?

/ / Modificat: 2017-10-02
Cum tratam indigestia la copii?

Cand te gandesti la indigestie la copii, primul lucru care iti vine in minte este stomac deranjat. Indigestia este o problema comuna atat in randul copiilor, cat si al adultilor, si oricat de grijulie esti cu alimentatia copilului tau, se poate intampla ca la un moment dat sa resimta efectele neplacute ale indigestiei.

Cauzele aparitiei indigestiei la copii

Se poate intampla ca cel mic sa consume la gradinita sau la scoala alimente nepotrivite, sa manance mai mult decat ii permite stomacul sau pur si simplu sa inghita prea mult aer in timpul mesei. Alimentele consumate ii pica greu si astfel poate aparea indigestia usoara.

Alte cauze posibile pentru indigestie la copii:

 infectia cu virusul Helicobacter Pylori;

• refluxul gastroesofagian;

 stresul, anxietatea, sau depresia;

• o afectiune la nivelul tranzitului digestiv;

• ulcerul gastric sau duodenal;

• intoleranta la lactoza;

obezitatea.

Cum se manifesta indigestia la copii

Indigestia este insotita de o senzatie de arsura, resimtita de cel mic in partea superioara a abdomenului, si care de cele mai multe ori se transmite din gat si pana in esofag. Pe langa senzatia de arsura mai pot aparea:

 greata;

 senzatie de voma;

 balonare;

 varsaturi;

• diaree.

Fii foarte atenta daca simptomele se agraveaza si consulta un medic daca:

 apar varsaturi cu sange;

 lipsa apetitului se intinde pe o perioada mai lunga de 24 de ore;

• se resimte o durere abdominala foarte puternica, persistenta;

 apar scaune cu aspect negricios sau lipicios;

 copilul isi pierde cunostinta.

Tratamentul indigestiei la copii

Daca copilul tau sufera de indigestie, tratamentul este relativ simplu: se recomanda regim alimentar, consum sporit de lichide si repaus fizic.

Regimul alimentar ar trebui sa se limiteze la carne fiarta, orez, supa de radacinoase, legume fierte sau preparate la abur, branza de vaci, banana si mar copt. Odata cu aceste schimbari in alimentatie, ar trebui sa fii atenta si la portionarea mai mica, evitarea meselor tarzii, a alimentelor grase, condimentate sau prajite si la excluderea ciocolatei sau a sucurilor carbogazoase. Pentru a-l ajuta la digerarea mai rapida a alimentelor fara probleme, incurajeaza-ti copilul sa mestece de cat mai multe ori orice baga in gura, sa nu adopte o pozitie culcata timp de minim 30 de minute dupa masa si sa evite efortul fizic timp de o ora dupa masa.

Produsul DIGEX KIDS este special conceput pentru copii incepand cu varsta de 1 an, contine un complex de 8 enzime digestive care actioneaza asupra unei palete largi de compusi alimentari, ajutand la digestia acestora. Complexul de enzime reprezinta solutia perfecta pentru digestia zilnica a copiilor, stimuleaza dezvoltarea florei intestinale normale si favorizeaza absorbtia nutrientilor necesari cresterii si dezvoltarii organismului: minerale, vitamine liposolubile. Digex Kids poate fi administrat si copiilor cu intoleranta la lactoza.

Dozaj si mod de administrare:

- copii 1-3 ani: 1 plic/ zi;
- copii 4-12 ani: 1-2 plicuri/ zi.

Continutul plicului se dizolva in aprox. 50 ml apa plata la temperatura camerei sau se incorporeaza direct in mancarea calduta (maxim 40°C).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Indigestie copii Afectiuni digestive copii

Articole recomandate

Citeste si despre