Diareea

/ / Modificat: 2005-05-05
Diareea





 

Atentie, sa nu se confunde diareea cu scaunele lichide, galben-aurii ale bebelusilor alaptati la san. Diareea este cel mai adesea de natura virala, iar cateodata de natura bacteriana. Poate aparea si dupa o alimentatie prea consistenta sau care contine mai multe fibre alimentare decat de obicei.

Simptome:

Scaune frecvente moi sau lichide. Este necesara supravegherea riguroasa a greutatii copilului: cota de alerta o reprezinta o pierdere de mai mult de 5% din greutatea corporala (in acest caz este necesara spitalizarea).

Ingrijiri (medicale):

Asigurati-va ca bebelusul are ce bea din plin. O bautura cu glucoza este ideala. Dizolvati 3 lingurite rase de pudra de glucoza cu o jumatate de lingurita de sare in 200 ml de apa fiarta racita.

In prezent, tratamentul presupune inlocuirea laptelui obisnuit cu substituenti (printre altele, fara lactoza care poate provoca prelungirea diareei) si rehidratarea pe cale orala (solutii specifice Hidro-electrolitice, adica care contin electroliti - sodiu, potasiu ... - pierduti din cauza diareei si/sau a vomatului), timp de cateva zile pana la normalizarea scaunelor. Daca copilul dumneavoastra are alimentatia diversificata dati-i, in plus, morcovi, orez, gutui, mere sau banana strivita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre