Fetita cu autism, ajutata sa se faca bine de delfini

/ / Modificat: 2020-01-07
Fetita cu autism, ajutata sa se faca bine de delfini

O fetita din Gorj care sufera de cea mai grava forma de autism, a facut progrese uimitoare dupa ce a urmat terapia cu delfini, intr-un centru din Mexic. Mama micutei a facut credit pentru a ajunge in Mexic, scire Click.

Fetita a fost de trei ori la centrul de recuperare pentru a face terapie cu delfini.

Progrese mari dupa terapie

Progresele pe care le-a făcut micuţa Anastasia (8 ani) sunt evidente, ceea ce  a incurajat-o pe mama sa continue aceasta terapie.

"Am stat cu Anastasia o luna la terapia cu delfini, iar dupa aceasta perioada am vazut progrese uimitoare. Fetita a interactionat cu alti copii, a inceput sa se joace ce ei si nu i-a mai împins.

Mai mult, Anstasia a socializat cu alte persoane, a fost de acord sa intre in bazin cu alti terapeuti si a fost pentru prima data cand a acceptat sa inoate cu delfinii. Cel mai uimitor este faptul ca e atenta la ce ii spun cei din jur. Se vede ca fetita mea depune eforturi ca sa inteleaga si sa-si depaseasca totusi conditia pe care o are in momentul de fata. Semnele sunt imbucuratoare si ne dau speranta ca sa putem lupta in continuare," a marturisit mama fetitei. 

In ce consta terapia

Terapia se bazeaza pe sunetele emise de delfini, care sunt percepute de corpul persoanei bolnave, asezata intr-un bazin cu apa in apropierea mamiferelor marine.Femeia a facut credit bancar pentru a ajunge a treia oara cu fiica sa in Mexic. Costul total s-a ridicat la 5.000 de euro

Pentru Anastasia urmeaza o noua sesiune de terapie cu delfini, de data aceasta in Ucraina, unde modul de lucru difera foarte mult de cel din Mexic.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism

Articole recomandate

Citeste si despre