Fetita cu autism, ajutata sa se faca bine de delfini

/ / Modificat: 2020-01-07 11:06:08

O fetita din Gorj care sufera de cea mai grava forma de autism, a facut progrese uimitoare dupa ce a urmat terapia cu delfini, intr-un centru din Mexic. Mama micutei a facut credit pentru a ajunge in Mexic, scire Click.

delfini

Fetita a fost de trei ori la centrul de recuperare pentru a face terapie cu delfini.

Progrese mari dupa terapie

Progresele pe care le-a făcut micuţa Anastasia (8 ani) sunt evidente, ceea ce  a incurajat-o pe mama sa continue aceasta terapie.

"Am stat cu Anastasia o luna la terapia cu delfini, iar dupa aceasta perioada am vazut progrese uimitoare. Fetita a interactionat cu alti copii, a inceput sa se joace ce ei si nu i-a mai împins.

Mai mult, Anstasia a socializat cu alte persoane, a fost de acord sa intre in bazin cu alti terapeuti si a fost pentru prima data cand a acceptat sa inoate cu delfinii. Cel mai uimitor este faptul ca e atenta la ce ii spun cei din jur. Se vede ca fetita mea depune eforturi ca sa inteleaga si sa-si depaseasca totusi conditia pe care o are in momentul de fata. Semnele sunt imbucuratoare si ne dau speranta ca sa putem lupta in continuare," a marturisit mama fetitei. 

In ce consta terapia

Terapia se bazeaza pe sunetele emise de delfini, care sunt percepute de corpul persoanei bolnave, asezata intr-un bazin cu apa in apropierea mamiferelor marine.Femeia a facut credit bancar pentru a ajunge a treia oara cu fiica sa in Mexic. Costul total s-a ridicat la 5.000 de euro

Pentru Anastasia urmeaza o noua sesiune de terapie cu delfini, de data aceasta in Ucraina, unde modul de lucru difera foarte mult de cel din Mexic.  

Taguri Autism

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre