5 lucruri mai putin stiute despre copiii cu autism

/ / Modificat: 2023-05-02
5 lucruri mai putin stiute despre copiii cu autism

Știați că copiii cu autism au, de obicei, un cap mai mare decât ceilalți, precum și o capacitate mai mare de asimilare a informațiilor? Mulți oameni nu cunosc aceste date, de fapt, dacă nu au avut o experiență cu copii care au autism.

1. Au o capacitate de procesare cognitivă mai mare

Un studiu publicat în Journal of Abnormal Psychology a constatat că copiii cu autism au o capacitate mai mare de a capta și procesa informații "speciale". De fapt, dacă ați observat vreodată, veți ști că acești micuți tind să fie excelenți observatori și adesea sesizează detalii care altora le scapă. Drept urmare, ei tind să fie foarte buni în domenii precum matematica, tehnologia și artele vizuale.

2. Nu le pasă ce cred alții despre ei

Cercetările efectuate la California Institute of Technology au descoperit un detaliu interesant despre copiii cu autism: aceștia tind să nu acorde atenție la ceea ce cred alții despre ei. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au comparat comportamentul persoanelor cu și fără autism atunci când făceau o donație în două contexte diferite: fiind singuri și fiind observați de altcineva. Rezultatele au arătat că cei fără autism au donat mai mulți bani în prezența unei alte persoane, deoarece le păsa să facă o impresie bună, în timp ce cei cu autism au donat aceeași sumă în ambele condiții.

3. Copiii cu autism au un cap mai mare decât ceilalți

Un studiu realizat la Universitatea din Cincinnati, în Statele Unite, a descoperit motivul pentru care copiii cu autism au o circumferință a capului mai mare decât cea a celorlati copii. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că acești copii au un nivel mai mare de hormon de creștere, mai exact de factor de creștere asemănător insulinei de tip 1 și 2, care stimulează o dezvoltare mai mare a capului.

4. Fața lor este diferita

Deși autismul este o tulburare neurologică, are și o componentă genetică, de aceea acesti copii au anumite trăsături comune, în special la nivelul feței. Copiii cu această tulburare sunt identificați rapid pentru că au, de obicei, ochii și gura mari, nasul și obrajii mici, iar partea superioară a feței este mai mare decât de obicei, deși nu toți dezvoltă aceste caracteristici.

5. Este o tulburare împărtășită de multe genii

Potrivit experților de la Trinity College Dublin, marile genii ale istoriei, precum Isaac Newton, Mozart, Immanuel Kant și Albert Einstein, au avut trăsături care fac să se suspecteze prezența unei tulburări din spectrul autist. Printre alte personalități actuale care au, de asemenea, aceste trăsături se numără: Woody Allen, Michael Jackson, Bill Gates și Stanley Kubrick.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism copii Autism

Articole recomandate

Citeste si despre