Solutii naturale pentru intarirea imunitatii primavara

/ / Modificat: 2017-04-26
Solutii naturale pentru intarirea imunitatii primavara

Perioada de iarna a trecut, dar asta nu inseamna ca pentru copii a trecut si pericolul imbolnavirilor de sezon. Si in zilele de primavara, cand au loc schimbari bruste de temperatura, zile ploioase, cu vant, cand creste si riscul alergiilor, din cauza ca este perioada de inflorire a pomilor, este nevoie ca imunitatea micutilor sa fie intarita.

Copilasii care au deficiente de vitamine si minerale au un sistem imunitar slabit, de aceea sunt mai predispusi imbolnavirilor. Astfel, sunt mai predispusi decat adultii la alergii, bronsite, dar si raceli si viroze. Insa, prin introducerea in alimentatie de legume si fructe care contin vitaminele A, C, E, cat si prin administrarea de suplimente alimentare, imunitatea micutilor este intarita. Copiii trebuie sa aiba o dieta variata, care sa le asigure toate mineralele si vitaminele care ii ajuta sa se dezvolte si sa aiba un sistem imunitar puternic.

Acizii grasi Omega-3, de ajutor

Pentru imunitatea micutilor este important si consumul de acizi grasi Omega 3, care se gasesc in pestele gras (somon, macrou, hering, ton), uleiuri vegetale si seminte de rapita, de in, nuci, fistic, alune, legume cu frunze verzi. Incearca sa introduci in dieta copilului de doua ori pe saptamana astfel de alimente.

Exista si studii potrivit carora acizii grasi Omega-3 pot fi, de asemenea, benefici pentru combaterea infectiilor la copii.

Un orar regulat de somn

Este binecunoscut faptul ca privarea de somn poate face copiii mai sensibili la boli, deoarece se reduce productia de celule care ajuta sistemul imunitar in lupta cu infectiile. Copiii au nevoie de mai multe ore de somn, spre deosebire de adulti.

Necesarul orelor de somn in functie de varsta, se imparte astfel:

- copii 3-5 ani - 10-13 ore de somn

- copii 6-13 ani - 9-11 ore de somn

- adolescenti 14-17 ani - 8-10 ore de somn

- adulti tineri 18-24 de ani - 7-9 ore de somn, in fiecare noapte.

Sport in familie

Mai multe studii au aratat ca miscarea este de bun augur pentru intarirea imunitatii celor mici. Daca nu ai un copil pasionat de sport, poti alege sa faceti miscare in familie, de doua-tei ori pe saptamana. Astfel, micutii vor invata, impreuna cu parintii, cat este de importanta miscarea. In urma exercitiilor fizice este stimulata productia de celule care apara organismul contra bacteriilor si virusurilor.

Imunitatea puternica se construieste si cu ajutorul suplimentelor imunitare, care contin vitamine, minerale si extracte din plante despre care exista studii ca sunt bune imunostimulatoare. Echinaceea este una dintre plantele cu cea mai mare putere imunostimulatoare, find ideala pentru intarirea imunitatii celor mici. Propolisul este, de asemenea, ideal pentru intarirea imunitatii, datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatoare pe care le are.

Fiterman a creat Proimmunity, suplimente alimentare pentru functionarea normala a sistemului imunitar. Se gasesc fie sub forma de sirop, fie sub forma de capsule. Proimmunity este un produs natural, fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici.

Substantele bioactive continute de gama Proimmunity contribuie la sanatatea intregii familii. Complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C reduce cu peste 50% numarul de imbolnaviri la nivel respirator, in cazul administrarii la copii. Extractul concentrat de soc este bogat in antocianozide responsabile de scaderea la jumatate a perioadei de boala, iar zincul are o deosebita importanta pentru buna functionare a sistemului imun, fiind demonstrat clinic ca un aport suplimentar de zinc poate duce la scaderea la jumatate a necesitatii de a utiliza antibiotice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sistem imunitar copii

Articole recomandate

Citeste si despre