Durerea in piept la copii

/ / Modificat: 2011-11-29
Durerea in piept la copii

Problemele cardiace sunt rare la copii, astfel ca durerea in piept nu este un simptom al unui atac de cord. Afla care sunt cauzele care pot provoca durerea in piept si ce poti face cand micutul tau sufera. Daca durerea in piept este intensa si dureaza mai mult de o ora, sau daca are o intensitate moderata dar revine de mai multe ori, micutul tau ar putea avea nevoie de un consult medical.

Cauzele ce pot produce durerea in piept la copii

Cel mai des, durerea in piept este cauzata de accidentarea micutului. Chiar daca micutul tau nu a simtit cand s-a lovit si nu are nicio vanataie vizibila, cauza poate tine de musculatura lovita. Tusea convulsiva poate fi o alta cauza a durerilor in piept.

Daca banuiesti ca micutul tau a inghitit un obiect strain, primele semne vor fi respiratia ingreunata si durerile in piept. Partile componente ale jucariilor sau monezile sunt cele mai inghitite obiecte si se pot bloca adesea in esofag. Daca micutul a inghitit un corp strain, simptomele includ si tuse sau salivare excesiva.

Pneumonia este o alta cauza a durerilor in piept. Cand micutul prezinta simptomele unei raceli, dar situatia lui se inrautateste si apare si durerea in piept, pneumonia este cauza cea mia probabila. Simptomele acestei boli mai includ si dificultati in respiratie, febra, frisoane, dureri abdominale, varsaturi si dureri de cap.

Boala de reflux gastroefagian poate provoca dureri in piept, deoarece esofagul este expus actiunii acidului gastric. Durerile in piept sunt un simptom al acestei boli care apare cel mai des dupa ce copilul a mancat sau dupa ce a stat intins pe spate.

Astmul poate provoca dureri in piept, insotite de tuse si dificultati respiratorii. Simptomele astmului se agraveaza mai ales noapte sau dupa un efort fizic sau dupa plans.

Foto: kurir-info.rs

Diagnosticarea

Pentru a descoperi care este cauza durerii in piept la micutul tau, medicul va incepe printr-o examinare fizica. Folosind palparea si ascultarea cu stetoscopul, medicul poate identifica daca durerea este cauzata de organele interne sau de muschi si coaste.

In absenta unui rezultat concludent, medicul poate cere o radiografie sau un EKG, pentru a monitoriza activitatea inimii. Radiografia poate identifica obiectele straine blocate in sistemul digestiv, dar poate arata si semnele unei pneumonii.

Cum poti atenua durerea acasa

Atunci cand durerea este de scurta durata, micutul are nevoie doar de suportul tau moral. In cazul in care aceasta nu da semne de ameliorare de la sine, poti oferi micutului un analgezic usor.

Acetaminofenul sau ibuprofenul sunt medicamentele recomandate in tratarea durerilor usoare. Uneori durerea poate fi atenuata si de factori termici, mai ales in cazul durerilor musculare. Incalzirea pieptului poate ameliora durerea.

Cand este recomandat sa duci copilul la medic

De cele mai multe ori, durerea in piept nu este foarte puternica si nu tine mai mult de cateva ore. Daca insa durerile sunt insotite de dificultati in respiratie, este recomandat ca micutul tau sa fie consultat rapid de un medic. Daca pielea micutului capata o nuanta albastra, suna imediat la 112.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Durere Pneumonie copii Respiratie copil Accidente copii Astm copii

Articole recomandate

Citeste si despre