Obezitatea ar putea creste riscul de alergii

/ / Modificat: 2016-03-31
Obezitatea ar putea creste riscul de alergii


   Desi pana acum nu se stia, se pare ca intre obezitate si alergii exista o legatura. Copiii si adolescentii obezi prezinta un risc crescut de a dezvolta alergii, releva un studiu american.


Dovezi stiintifice


Datele colectate din analizarea a 4.111 de subiecti cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani releva ca adolescentii si copiii obezi au cu 26% mai multe sanse sa aiba alergii in general si 59% mai multe sanse sa aiba o alergie alimentara.

Cu toate ca s-a descoperit o legatura intre obezitate si alergii, oamenii de stiinta nu sunt siguri ca obezitatea ar declansa alergiile si au nevoie de mai multe studii in acest sens.

"Avand in vedere ca prevalenta obezitatii si alergiilor a crescut printre copii in ultimele decenii, este important sa intelegem si, daca este posibil, sa prevenim aceste epidemii", este de parere cercetatoarea Cynthia M.

Visness, de la Rho Federal Systems Division Inc.


Prevenirea acestor afectiuni


Cel mai bine, ca parinte, este sa previi aceste probleme. Ofera-i copilului tau o dieta alimentara echilibrata, care sa nu-l priveze de nutrienti importanti. Evita pe cat posibil fast-foodurile si mancarurile foarte grase, pentru ca micutul tau sa nu devina obez din aceste cauze. Incurajeaza exercitiile fizice si activitatile in aer liber.

De asemenea, daca suspectezi ca micutul tau are reactii alergice sau are o predispozitie spre alergii (daca unul dintre parinti are, exista mari sanse ca si el sa dezvolte alergii) e bine sa ii faci un test alergologic.

Citeste si Nevoile nutritionale ale scolarului.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre