Scrisoarea unei mame catre cel de-al treilea copil: “ai venit sa ne schimbi vietile in bine”

/ / Modificat: 2022-03-06
Scrisoarea unei mame catre cel de-al treilea copil: “ai venit sa ne schimbi vietile in bine”

Sa devii parinte este o experienta frumoasa care revolutioneaza totul. Intregul univers se va invarti in jurul puiului de om pe care l-ai adus pe lume. Mamele isi schimba prioritatile si stilul de viata. In plus, simt o multime de lucruri pe care inainte le-ar fi crezut imposibile. 

Din acest motiv, cel de-al treilea copil produce niste experiente de neegalat. Avand in vedere acest lucru, iata o scrisoare sincera pe care o mama a scris-o pentru cel de-a treilea copil al ei.

Scrisoarea unei mame pentru cel de-al treilea copil

„Fiule, ai venit sa ne schimbi tuturor vietile in bine. Atat de mult incat, atunci cand fratii tai te-au vazut pentru prima data, au fost infinit de fericiti ca au o noua persoana cu care sa se joace si alaturi de care sa fie fericiti.

Pe de alta parte, ne-ai umplut de bucurie pe mine si pe tata. Ne-ai facut sa simtim aceleasi senzatii speciale ca si prima si a doua oara cand ne-am marit familia.

Cu toate acestea, stim ca, inca de la inceput, ai nimerit intr-un mediu care a fost putin ciudat. Si asta deoarece, ca in orice familie numeroasa, crizele, jocurile si alergaturile de pe coridor ti-au intrerupt somnul odihnitor.

In plus, de multe ori trebuia sa fug cu tine in brate pentru a-l duce pe fratele tau mai mare la scoala. Acest lucru a deranjat calmul pe care poate ca l-ai dorit cu ardoare. Nu ai primit primul patut, hainele sau majoritatea jucariilor tale. Ai mostenit fiecare dintre aceste obiecte de la fratii tai mai mari.

De asemenea, nu ai avut prea mult timp exclusiv pentru tine. Asta pentru ca eu si tata trebuia sa ne impartim timpul pentru a ne ocupa de nevoile tuturor membrilor frumoasei noastre familii.

Fiule, ne-ai oferit lectii esentiale.

Dar, in ciuda tuturor acestor eventualitati, am incercat sa iti oferim tot ce este mai bun. Si ar trebui sa stii ca noi toti suntem si vom fi intotdeauna gata sa avem grija de tine, sa te insotim si sa ne deschidem inimile pentru tine.

In plus, in afara de mama si tata, ai doi ingeri pazitori in care te poti refugia si in care poti avea incredere. In ei vei gasi, de asemenea, cele mai sincere sfaturi si cele mai bune solutii atunci cand lucrurile merg prost.

De aceea, prin aceasta scrisoare dorim sa iti spunem ca ai un loc special in familie, pentru ca ai luxul ca noi toti sa ne folosim de experienta noastra pentru a te proteja si pentru a-ti oferi ceea ce meriti.

Si cum totul in familie este reciproc, ne-ai facut deja daruri maiestuoase si ne-ai oferit invataturi frumoase si foarte valoroase. Unul dintre ele este momentul soecial al nasterii tale, pentru ca venirea pe lume a unui copil trezeste alte iluzii, ganduri si planuri de realizat.

Un alt dar al tau este ingredientul special pe care l-ai adaugat maternitatii mele. Fiecare copil are nevoi diferite si acest lucru mi-a permis sa invat ca resursele care m-au ajutat cu fratii tai s-ar putea sa nu aiba acelasi impact asupra ta.

Acest lucru m-a determinat sa invat lucruri noi in fiecare zi si m-ai scufundat in alte experiente pentru a ma ajuta sa gasesc ceea ce functioneaza pentru tine.

Pentru toate aceste motive, in aceasta scrisoare nu pot decat sa iti multumesc pentru ca ai intrat in viata noastra si pentru ca ai facut-o atat de speciala. Si trebuie sa iti spun ca vei fi intotdeauna o binecuvantare.”

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie mama copii

Articole recomandate

Citeste si despre