Motive pentru care este mai bine sa nu ai un singur copil. Sigur nu te-ai mai gandit la ele

/ / Modificat: 2023-12-10
Motive pentru care este mai bine sa nu ai un singur copil. Sigur nu te-ai mai gandit la ele

Stim cu totii cat de dificil este sa ai un copil. Cu atat mai mult doi, sau mai multi. Decizia de a mai face un copil este una dificila, in multe cazuri, si trebuie luata avand in vedere numeroase aspecte ale vietii.

Este important sa ai in vedere insa toate motivele pentru care este bine sa ai mai multi copii. Iata cateva la care, poate, nu te-ai gandit:

1. Copiii nu vor fi singuri. Nu este nimic mai frumos pentru copii decat sa-si imparta timpul liber impreuna cu fratii, sa se joaca impreuna si sa se ajute in diverse situatii. Prin urmare, sa ai doi sau trei copii poate fi cel mai frumos cadou pentru primul copil.

2. Vor avea mereu pe cine sa se bazeze, neconditionat. Cand ai o familie numeroasa, copiii nu vor fi niciodata singuri, deoarece vor avea mereu pe cine sa se bazeze, cui sa-i poata povesti orice si se vor sprijini reciproc intotdeauna.

3. De doua ori mai greu, dar si de doua ori mai frumos. Cand ai doi copii, lucrurile vor deveni de doua ori mai dificile (mai multe sarcini casnice, mai mult de munca, mai multe resurse financiare etc), dar si de doua ori mai frumose, deoarece vei avea de doua ori mai multe motive de bucurie.

 4. Vor fi mai sociabili si vor invata sa imparta. Copiii care au frati sunt mai sociabili si stiu sa imparta cu ceilalti. In schimb, cei care sunt singuri la parinti, sunt, de multe ori, mai putin dispusi sa imparta si mai timizi.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil singur la parinti Parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre