Esti un parinte rau daca esti prea obosit sa te joci cu copiii? Raspunsul specialistilor

/ / Modificat: 2023-08-06
Esti un parinte rau daca esti prea obosit sa te joci cu copiii? Raspunsul specialistilor

Sentimentul ca esti un parinte rau pentru ca nu vrei sa te joci cu cei mici este un sentiment foarte comun, mai ales atunci cand stresul de la serviciu si de acasa iti fura timpul de calitate cu copiii. Cu toate acestea, exista intotdeauna o luminita la capatul drumului.

Potrivit expertilor, este esential ca parintii sa petreaca timp de calitate cu copiii lor, pentru ca acestia sa aiba amintiri memorabile in viitor si, de asemenea, pentru a construi o structura buna, astfel incat sanatatea lor emotionala sa nu fie afectata de probleme precum neglijarea parentala.

Cu toate acestea, este, de asemenea, obisnuit ca parintii sa vina acasa dupa o zi lunga de munca si sa nu vrea sa se joace cu copiii pentru ca sunt prea epuizati. 

Acest lucru ii face sa se simta ca niste parinti rai si genereaza sentimente de vinovatie, care sunt greu de gestionat.

Esti un parinte rau daca esti prea obosit sa te joci cu copiii? Ce spun expertii

In primul rand, trebuie sa stiti ca acest sentiment este normal, mai ales ca este obisnuit ca parintii sa fie responsabili de casa si de munca. Cu toate acestea, expertii atrag atentia ca nu ar trebui sa simtiti niciun sentiment de vinovatie.

Potrivit psihologului si directorului Centrului Clave Salud din Madrid, Laura Garcia Agustón, atunci cand o mama sau un tata nu are chef sa se joace cu copilul sau nu este nimic gresit, dar trebuie sa va stabiliti limitele si sa intelegeti ca nu sunteti Wonder Woman sau Superman, asa ca este normal sa va simtiti obositi.

O alternativa este ca copilul sa invete sa fie autonom si sa creeze jocuri, aventuri si scenarii de care sa se bucure singur. De asemenea, puteti cauta si alte activitati pentru a petrece timp de calitate cu copilul dvs. pentru a consolida relatia pe care o aveti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca copii Parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre