5 motive pentru care copilul tau tipa si cum sa le gestionezi

/ / Modificat: 2022-08-14
5 motive pentru care copilul tau tipa si cum sa le gestionezi

Copiii pot fi minunați și fascinanți de urmărit pe măsură ce cresc, iar ca părinți ai un loc în primul rând la tot ceea ce experimentează; atât la cele bune, cât și la cele mai puțin bune. Iar atunci când copiilor tăi nu le place ceva, sigur vor fi foarte vocali în legătură cu asta. Dar acest lucru nu este surprinzător.

La urma urmei, majoritatea bebelușilor sunt agitați de la naștere și trebuie să fie calmați din când în când. Dar, pe măsură ce sugarul tău crește și devine un copil mic, la fel și capacitatea lor de a favoriza furia și de a face crize de furie peste tot.

În calitate de părinte, s-ar putea să găsești acest lucru extrem de jenant și incomod. Cine vrea să suporte o ceartă de 10 minute pentru ce cereale să cumpere sau câte jucării poate primi copilul tău în luna respectivă? Dar nici tu nu poți să cedezi pur și simplu la toate micile lor planuri. De ce țipă și ce trebuie să faci?

Ei bine, iată 5 motive pentru care copilul tău țipă și cum să le gestionezi:

1. Copilul tău își testează nivelul de decibeli

Așa este, copilul tău nu este supărat, ci doar vrea să testeze cât de tare poate tipa! Țipetele ating un vârf în jurul vârstei de 18 luni și se pot prelungi până la vârsta de 2 ani. Nu degeaba i se spune cei doi ani teribili. Ei nu au nicio idee de ce toată lumea s-a oprit în loc și se uită la ei. O modalitate bună de a remedia acest lucru este să le oferiți o atenție pozitivă. Simpla luare în brațe îi va ajuta să se calmeze imediat!

2. Copilul tău vrea să comunice cu tine

Sunt mici și încă nu știu cum să comunice eficient cu tine. Dacă încearcă să vă spună ceva și nu înțelegeți, s-ar putea să recurgă la țipete sau, după cum văd ei, să repete, dar mai tare. Chiar ar trebui să fie certati pentru acest lucru? Nu.

Pot învăța modalități mai bune de a se face înțeleși? Absolut. Dacă copilul țipă din frustrare, jucați acest joc simplu pentru a-i ajuta să înțeleagă cum să vorbească la volume diferite. Vedeți cine poate țipa cel mai tare și cine poate șopti cel mai încet. Apoi reveniți la volumul normal în care vorbiți. Cereți-le să mențină acest volum în timp ce încearcă să transmită mesajul lor.

3. Copilul vrea doar să vă atragă atenția

Dacă refuzi să îi acorzi copilului tău atenție ori de câte ori o cere, va avea o criză de furie uriașă. Acum s-ar putea să aveți probleme importante de rezolvat. Muncă și treburi care trebuie să fie făcute. Dar iată-l pe copilul tău mic țipând din toți rărunchii, pentru că știe că aceasta este o modalitate excelentă de a-ți atrage atenția.

Ce faceți? Oricât de dur ar părea, este important să știi când să cedezi nevoii lor de atenție și când să faci un pas înapoi și să îi ignori pur și simplu. Acum nu spunem că ar trebui să renunți la nevoile copilului tău, dar, dacă tot ce vrea să facă este să-ți arate o jucărie în timp ce tu ești la un apel de serviciu, poate aștepta. Ignorarea este o modalitate eficientă de a pune capăt acceselor de furie fără sens, deoarece copilul dvs. își va da seama că nu are efectul dorit și nu se va mai angaja în acest comportament.

4. Copilul tău se simte inconfortabil și anxios

Copilul  este predispus să facă o criză dacă se află într-un mediu necunoscut sau într-o situație cu care nu se simte confortabil. Acesta este motivul pentru care copilul tău poate avea un acces de furie în locuri publice, cum ar fi restaurantele, avioanele și mall-urile. Ei sunt suprastimulați din cauza zgomotului, a străinilor și a luminilor.

De asemenea, faptul că nu au libertatea de a se mișca și de a se juca așa cum o fac acasă îi poate afecta în mod negativ. Uneori, copiii formează un atașament față de anumite lucruri, cum ar fi o jucărie sau o pătură, și se irită atunci când sunt separați de ele.

Cel mai bun mod de a le obține este să îi opriți și să le distrageți atenția. Oferiți-le ceva în locul a ceea ce vor și nu pot avea. Sau puneți-i să cânte un cântec sau o rimă pentru a le distrage atenția de la mediul înconjurător. La cât de scurtă este atenția lor, ar fi uitat cât ai zice pește de ce plâng!

5. Copilul tău este supărat, înfometat sau obosit

Cu toții avem toane proaste pentru că am avut o zi lungă sau pentru că suntem flămânzi, iar copiii sunt exact la fel. Nimeni nu vrea să audă că nu poate avea ceea ce își dorește sau că cina este peste jumătate de oră, atunci când burtica ii cere de mancare. Să înveți să faci față furiei, inconvenientelor și frustrării face parte din procesul de creștere și vrei ca copilul tău să se descurce bine. Învățați-l cum să facă acest lucru rămânând calm în timp ce are crize de nervi. Răspunzând la țipetele lor cu ale tale nu va ajuta lucrurile.

Articole recomandate

Citeste si despre