Tipuri de prieteni de care orice mama are nevoie

/ / Modificat: 2014-11-14
Tipuri de prieteni de care orice mama are nevoie

Prietenul bun la toate nu exista sau este o specie rara, pe cale de disparitie. Persoanele toxice nu au ce cauta in viata ta atunci cand esti mama, de aceea, este important sa-ti alegi cu grija prietenii care te inconjoara. Timpul si rabdarea limitate nu iti mai permit sa ai in preajma ta oameni care nu te pot ajuta atunci cand ai nevoie sau care pastreaza legatura cu tine doar din interes. Exista totusi cateva tipologii de prieteni de care orice mamica pare sa aiba nevoie!

Prietena fara copii

In mod cert, ai nevoie de o astfel de prietena in viata ta. Atunci cand te saturi de prietenele cu mamici, care nu discuta despre altceva decat despre ultima bubita a copilului si despre ce mancare au mai preparat pentru el, ai nevoie de femeia fara copii. Este persoana care te deconecteaza un pic de "universul copiilor" si care te pune la curent cu noutatile din afara a ceea ce inseamna parinti cu copii. De la ea afli ultimele barfe despre iubiti, vedete sau despre cele mai noi si fancy baruri sau restaurante din oras.  

Prietena cu copil mai mic decat al tau

Te ajuta sa te pozitionezi pe un nivel de superioritate fata de ea si... te simti bine. Ai depasit deja multe dintre momentele grele cu care se confrunta ea si esti deja experta. Te simti bine sa mai dai si sfaturi, nu doar sa primesti, si sa vezi ca cineva iti cere parerea. Inseamna ca ai facut o treaba buna cu copilul tau si asta iti creste stima de sine!

Prietena cu copil mai mare decat al tau

Pe de alta parte, nu strica sa ai prin preajma si o prietena care are un copil mai mare decat al tau. Nu doar ca experientele ei sunt o "oglinda" a ceea ce te asteapta si pe tine, dar poti primi si un sfat bun, pentru mai tarziu. Afli noutati legate de locuri de unde sa cumperi rechizite, hainute, jucarii educative pentru scoala si alte informatii utile, de care nu ai avut nevoie pana acum.

Mama copilului care este prieten cu al tau

Copilul tau a descoperit un prieten bun intr-un coleg de la gradinita sau scoala? Fa tot posibilul sa te apropii de mama lui si sa ti-o faci prietena. Stabileste iesiri in parc sau intalniri de joaca la care sa ii inviti impreuna. In timpul petrecut cu ea, puteti bea linistite o cafea si discuta despre vrute si nevrute, intrucat copiii vostri se inteleg mult prea bine pentru a va mai sacai cu cate o intrebare sau vreo solicitare.  

Prietena cu soacra mai rea decat a ta

Nimeni nu te acuza daca nu ai o relatie exceptionala cu soacra ta. Relatiile dintre nurori si soacre tind sa fie cele in care ies cele mai multe scantei, in special din cauza diferentelor de opinie in ceea ce priveste ingrijirea copilului. Nu iti permiti sa iti exteriorizezi de fiecare data sentimentele in fata ei, de aceea, le refulezi resemnata.

Insa atunci cand simti ca nu mai rezisti, o poti suna intotdeauna pe prietena care are probleme mult mai mari cu soacra decat ale tale. Iti poti descarca nervii si te poti elibera de resentimentele pe care le-ai adunat in timp. In plus, te vei simti mai norocoasa atunci cand vei auzi cate lucruri a patimit ea cu soacra si ajungi la concluzia ca poate a ta nu este atat de rea pe cat credeai.

Prietena cea mai buna

Este important sa ai in viata ta o prietena foarte buna. Este prietena care te cunoaste in toate ipostazele si starile, inca de dinainte de a fi mama, sotie, etc. Motivul pentru care ai nevoie de ea? Este cea care iti citeste gandurile si stie exact ce ai nevoie, la momentul potrivit.

Isi da seama din tonul vocii tale daca esti sau nu bine si are intotdeauna remediul la indemana pentru a te face sa te simti bine. Este reconfortant sa ai in viata ta o persoana care te accepta asa cum esti, cu bune si cu rele, cu toane, cu probleme etc., fara a fi nevoie sa le justifici in fata ei.  

Prietena de cariera

Momentan, cariera sau demersul tau profesional este, probabil, in "pauza", daca ai ales sa te dedici exclusiv cresterii copilului in primii lui ani de viata. Insa nu inseamna ca trebuie sa o abandonezi complet. Iar o prietena dedicata trup si suflet carierei sale te va ajuta sa tii "mingea in joc".

Succesul si pasiunea ei iti vor da de gandit si meditat asupra traiectoriei pe care o va lua cariera ta, cand te vei intoarce la munca. Iti va fi un stimulent pentru viata ta de dincolo de parinte sau sotie si nu poti sa spui decat "multumesc" ca ai o astfel de prietena in viata ta.  

Prietena vesnic optimista

Este prietena care are asupra ta un efect asemanator cu al unei pastile de energie, vitalitate si incredere. Este cea care vede intotdeauna partea plina a paharului si care se hraneste cu mult optimism. Iar daca tu ai tendinta sa fii o fire mai pesimista din fire si sa pici adesea in borcanul cu melancolie, este bine sa te bazezi ca ea va fi mereu acolo sa te "pescuiasca" si sa te aduca la ganduri mai bune.  

Prietena medic

Prietena care este medic de profesie este intotdeauna buna la casa omului, iar daca este si pediatru, cu atat mai bine. De ce? Pentru ca stii ca o poti suna si la 3 noaptea si iti va raspunde daca ai problema medicala cu cel mic, pentru ca iti va da intotdeauna o pastila "pe sub mana" sau la un pret mai mic, atunci cand nu o gasesti sau este foarte costisitoare etc.

Te poti considera o fericita sa ai in cercul tau de prieteni un medic si merita sa investesti timp si efort intr-o astfel de prietenie.

Prietena "mondena"

Ai nevoie, fara doar si poate, de o prietena cu o viata sociala activa, care sa te scoata din rutina in care tinzi sa intri atunci cand ai un copil. Este cea care cunoaste toate evenimentele si locurile interesante din oras si care te ajuta sa "gusti" viata altfel decat esti obisnuita. Este cea care iti reactiveaza viata sociala si te ajuta sa te reincarci de energie si vitalitate. Iar daca esti o mama singura, este si oportunitatea ta de a cunoaste un barbat si de a-ti intemeia o familie.

Ce alte tipuri de prieteni crezi ca ar trebui sa mai aiba o mamica? Tu cati dintre ei ai in viata ta si care sunt avantajele pe care ti le ofera? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prieteni parinti

Articole recomandate

Citeste si despre