De ce este bine sa mergi pe jos la scoala cu copiii tai

/ / Modificat: 2023-02-06
De ce este bine sa mergi pe jos la scoala cu copiii tai

Uneori, din cauza distanței, mulți părinți merg la școală cu copiii lor cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, iar acest lucru este în regulă. Dar, în loc să vă opriți chiar la intrare, este o idee bună să parcați puțin mai departe sau să vă opriți cu o stație mai devreme pentru a vă obișnui sa faceti dimineata si o plimbare. 

De ce este bine să mergeți pe jos la școală cu copiii dumneavoastră?

Și nu, nu ne referim doar la partea de sănătate fizică, deoarece mersul pe jos este bun pentru sănătatea corpului și a minții. Vrem să facem un pas mai departe și de aceea vom explica de ce mersul pe jos la școală este o opțiune excelentă pentru tine. 

Mersul pe jos este bun pentru ei

Mersul pe jos este bun pentru ei, dar și pentru dumneavoastră. Este adevărat că mersul pe jos va dura mai mult decât mersul cu mașina, dar... mersul pe jos îi va ajuta să fie mai activi din punct de vedere mental și fizic pentru a-și începe ziua în cel mai bun mod posibil. Nu trebuie să mergeți prea departe, 100 sau 200 de metri sunt mai mult decât suficienți, iar schimbarea atitudinii lor și energia pe care o dezvoltă pentru a-și începe ziua vor crește.

Vorbești mai mult cu copiii tăi

Dacă îi duci în mașină, ești concentrat pe trafic și dacă ei sunt încă pe jumătate adormiți, conversația este posibil să fie inexistentă... în plus, ai mai puțin timp la dispoziție. Pe de altă parte, dacă mergeți pe jos, puteți avea acel timp prețios pentru a vorbi despre lucrurile care s-au întâmplat cu o zi înainte, despre cum merge școala în acea zi... și despre orice subiect care vi se pare interesant în acel moment.

Acest lucru este esențial, deoarece conversațiile cu copiii dumneavoastră sunt necesare pentru a vă întări legătura emoțională, dar și pentru ca aceștia să-și îmbunătățească dezvoltarea limbajului și a inteligenței. Vorbind va învăța să asculte, să aștepte să îi vină rândul să vorbească, să fie atent la detalii, să descrie situații etc.

Îmbrățișează-i și spune-le că îi iubești.

Îmbrățișările sunt o necesitate în viața ta și a copiilor tăi, mai ales chiar înainte de a merge la școală, deoarece vor fi despărțiți de tine pentru câteva ore. Chiar dacă vă grăbiți să plecați la serviciu, bucurați-vă de acest moment special pentru dumneavoastră și pentru copiii. Să-i îmbrățișezi este mai important decât orice altceva, totul poate aștepta...

Îmbrățișează-i mai mult de 10 secunde și copiii tăi se vor simți mai în siguranță, se vor simți mai încrezători față de ei înșiși și față de ceilalți și, cel mai important: se vor conecta cu tine la un nivel profund, iar ei au nevoie de această dragoste pentru a fi fericiți. Și înainte de a pleca, spuneți-le cât de mult îi iubiți.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mers copii

Articole recomandate

Citeste si despre