Cele mai frecvente tipuri de mame

/ / Modificat: 2018-11-01
Cele mai frecvente tipuri de mame

Mama este cea mai importanta persoana din viata unui copil. Ea ii poate influenta decisiv caracterul sau personalitatea. Si intreaga viata va fi marcata de relatia pe care un copil o are cu cea care i-a dat viata.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de mame?

Mama adevarata

Este cea care va pune intotdeauna copilul pe primul loc. Acesta va avea intotdeauna sustinere totala din partea ei, indiferent de deciziile luate. Si nu mai exista nimeni pe lume pentru ea decat copilul, mai ales daca este singurul pe care-l are.

Partea proasta este ca atunci cand copilul vrea sa devina independent, ramane fara scop in viata. Cu o astfel de mama, copilul se poate simti, uneori, sufocat. Moment in care trebuie sa-i explice ca e timpul sa-ai gaseasca alte procupari.

Mama perfectionista

Aceasta este genul de mama care insista ca al ei copil sa faca de toate. De la inot si karate, pana la pian, sah si pictura. Ba mai mult, este obligatoriu sa aiba si rezultate excelente la scoala, sa citeasca foarte mult si sa fie peste nivelul copiilor de varsta lui. Ea insasi se considerea un exemplu pentru el. Lucreaza full-time la o firma de prestigiu.

Mama spartana

"Copilul se saruta numai in somn", este deviza ei de mama, in timp ce "Orice faci, nu-i bine!" este axioma vietii sale. Copiii ei nu au prea multe de spus, ci mai degraba de facut. Iar aici nu este vorba de lipsa de dragoste. Este lipsa doar de incredere si de flexibilitate. Mai tarziu copilul afla ca, de fapt, ea era foarte mandra de el.

Mama stie-tot

Closca. Este unul dintre tipurile cele mai enervante. Acaparatoarea. Cea care, cand te intreaba cineva ceva, raspunde ea in locul tau. Este genul care crede ca are dreptul sa se bage in sufletul oricui cu milioane de sfaturi pe care nu i le cere nimeni, doar pentru ca are copii. In aceasta situatie, sentimentul de incredere al copilului in el insusi este foarte scazut.

Mama diva

Este mamica foarte sexy, care se afiseaza inca de la inceput cu bebelusul pe post de accesoriu. Este mereu in centrul atentiei, ori unde va merge. Este frumoasa, eleganta, mereu ca scoasa din cutie. Exista si o parte buna - ii va acorda copilului o anumita libertate inca de mic, pentru ca ea este mult prea ocupata de felul in care arata.

Mama barfitoare

Este cea care intra in vorba cu toata lumea si tot timpul are ceva de comentat. Dar pe la spatele cuiva. "Ai vazut cum isi imbraca copilul?" "Ai auzit cum vorbeste cu copilul?" sau "Ai auzit ca X a divortat? Acest tip de mama uita ca a fi un bun parinte inseamna sa nu-i judeci pe ceilalti sau sa-i vorbesti de rau. Fiecare este liber sa aleaga cum sa-si traiasca viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame Mama crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre