Personalitatea primului nascut

/ / Modificat: 2014-04-04
Personalitatea primului nascut

art_copil_personalitatePersonalitatea primului nascut este cu totul diferita de cea a fratilor lui nascuti dupa el. Ordinea nasterii creioneaza trasaturi de personalitate diferite la micuti.

Ea este influentata de mediul in care se naste, traieste si se dezvolta copilul ca personalitate puternica, increzatoare, dominanta.

Ei sunt primii nascuti ai familiei si sunt crescuti sub o aripa protectiva si extrem de iubitoare a parintilor, de aceea au trasaturi speciale!

Orientare spre succes (perseverenta)

Primul copil al familiei furnizeaza parintilor experiente noi si unice care-i marcheaza profund. Ei dau tot ce e mai bun pentru binele copilului si traiesc la maxim fiecare moment important din viata lui. Lucruri care nu se mai intampla cu ceilalti nascuti, pentru ca sunt obisnuiti cu ele.

Cand devin prima oara parinti, acestia au tendinta sa copleseasca copilul si acesta sa devina centrul universului lor. De aceea, specialistii considera ca sunt crescuti si devin persoane cu mai multa incredere in forte proprii, aspiranti spre succes etc.

Asadar, acest tip de personalitate se remarca si se face observata pe oriunde trece. Primul nascut este intotdeauna orientat spre succes, spre atingerea si indeplinirea obiectivelor propuse. Nu se lasa usor si este ambitios. Multi dintre presedintii SUA sau dintre celebritati au fost primii nascutii in sanul familiei lor.

Incredere in sine

Increderea in sine sau in forte proprii este trasatura dominanta. Acest lucru se explica prin faptul ca ei au fost crescuti cu foarte multa atentie si investitie sufleteasca si educativa si nu au de ce sa creada ca nu vor reusi.

Calitatea de lider

Calitatea de conducator sau de lider e a doua pe lista printre trasaturile dominante de personalitate. Fratele mai mare (adica primul nascut) a fost vazut intotdeauna ca un stalp al familiei si ca pe cel care se implica in foarte multe activitati.

Sunt crescuti pentru a fi astfel prin implicarea lor in activitati care le testeaza responsabilitatea: fac curatenie mai multa, fac pe bona pentru fratii mai mici, se duc la cumparaturi etc.

Determinarea

Este o persoana dominata de determinare. Fie a fost crescut in acest spirit sau a fost mereu pus sub presiuni si a fost nevoit sa faca fata situatiilor tensionate. Se motiveaza singur si are calitatile necesare pentru a duce la bun sfarsit proiecte importante, chiar daca sunt grele si solicitante. Nu se da batut pana nu le finalizeaza!

Organizarea

fratiPrimul copil al familiei este organizat si ordonat. El isi creeaza propriul sistem de organizare si stie foarte bine unde pune lucruri si unde sa le gaseasca, chiar daca in ochii tai pare o dezordine totala. Este foarte talentat la a cauta diverse lucruri si este atent la detalii.

Si aceasta trasatura este construita in timp prin prisma felului in care sunt crescuti fratii mai mari. De cand sunt mici acestia sunt insarcinati de parinti sa gaseasca diverse lucruri, sunt provocati sa le caute si sa se descurce in acest sens, ceea ce le dezvolta aceasta trasatura de personalitate.

Sociabilitatea si dorinta de a face si de a fi pe plac tuturor

O alta caracteristica a acestui copil este sociabilitatea, dar mai ales tendinta de a se face sub orice forma placut si de a primi aprobarea celorlalti inainte de a face ceva. Este in stare sa faca aproape orice pentru a ajuta pe cineva. Este primul care se ofera voluntar atunci cand e nevoie de el. Pentru el conteaza foarte mult ce parere au ceilalti despre el.

Aspiratia spre perfectiune

art_parinte_perfect_Parintii investesc tot ce au in primul nascut - dragoste, bani, educatie - si il cresc astfel incat sa ajunga un adult responasbil si de succes. Copilul resimte aceasta presiune de a reusi in aproape orice si vrea sa fie perfect in tot ceea ce fac. Nu lasa niciodata garda jos si nu cer ajutorul, chiar daca au nevoie de el.

Incearca mereu sa se descurce pe propriile picioare. El este tot timpul tensionat pentru ca stie ce asteptari au parintii de la el. Se simt datori sa indeplineasca dorintele lor. Primul copil al familiei ajunge sa fie cel mai responsabil si de succes membru al familiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Primul bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre