10 tendinte de parenting in 2015

/ / Modificat: 2017-04-24
10 tendinte de parenting in 2015

Te intrebi care sunt tendintele de parenting preconizate in 2015? Ei bine, sigur ca ele s-au conturat deja si este firesc sa ne asteptam ca ele sa influenteze viata parintilor de pretutindeni. Anul trecut, bratarile impletite si animatia de succes "Frozen" s-au aflat in centrul atentiei.

Ce va fi de acum incolo la moda si iti va afecta probabil o buna parte din deciziile luate in calitate de mamica, afli mai jos! Iata ce nume de copii se poarta in 2015, care este culoarea anului pentru o garderoba de vis si ce jucarii isi va dori cu ardoare micutul tau in noul an.

Numele de fetite care se termina cu "bela" sau "ette"

Tendintele in materie de nume date nou-nascutilor sunt, in 2015, dedicate spiritului de aventura al parintilor si pasiunii lor pentru semnificatii date de culori. In ceea ce le priveste pe fetite, numele care se termina in "bela" sau "ette" se afla in topul listei favoritelor in 2015.

graviduta_fericita

Mirabela sau Izabela se anunta a fi campioanele popularitatii, inlocuindu-le cu succes pe fostele "vedete" Antonia sau Rebecca. La fel de cautate vor fi si numele care se termina in "ette", cu un puternic aer frantuzesc (exemplu "Bernadette").

Peste hotare, se poarta anul acesta nume de culori date copiilor proaspat veniti pe lume: Violet, Lilac sau Lavender.

Culoarea anului - marsala

Te intrebi probabil ce este marsala si de ce trebuie sa afli aceasta informatie. Ei bine, a fost desemnata culoarea anului 2015 si este o combinatie de bordeaux (60%), maro (30%) si bej (10%).

Designerii o numesc o nuanta "robusta intr-un sens natural si reprezentativa pentru vinul rosu cu accente pamantii". Marsala va fi culoarea vedeta pe podiumurile de moda, atat in colectiile dedicate femeilor, cat in cele adresate copiilor.

Prin urmare, asteapta-te ca anul acesta sa porti marsala si sa gasesti multe hainute pentru copilul tau in aceasta culoare interesanta.

Dieta ketogenica

Fiecare an cu dieta lui minune! In 2015, cea mai populara cura de slabire se anunta a fi dieta ketogenica. Proaspetele mamici vor incerca sa scape de kilogramele cu care s-au ales in sarcina cu ajutorul acestui plan alimentar, cel putin conform previziunilor.

dieta_2015

Numita si "noua Atkins", aceasta dieta este una restrictiva, care permite consumul majoritar de grasimi (din nuci, smantana, unt etc.), in defavoarea celui de proteine si carbohidrati (paste, orez, paine si carne).

Principiul dietei este simplu: determina corpul sa arda grasimi pentru a obtine energie prin fenomenul ketozei. Din totalul caloriilor zilnice, 65% trebuie sa provina din grasimi, 30% din proteine si 5% din glucide. Diminuarea glucidelor in dieta scade nivelul de insulina, iar aceasta duce la activarea lipazei, care desface trigliceridele din tesutul adipos in acizi grasi. Acestia din urma ajung in sange, sunt oxidati si se transforma in ketone folosite de organism pentru productia de energie.

Faimoasa starleta Kim Kardashian sustine ca a reusit sa slabeasca 23 de kilograme in 6 luni cu ajutorul acestui plan alimentar.

Dinozaurii

Printre jucariile de top ale anului 2015 se preconizeaza ca se vor numara figurinele cu dinozauri. De unde aceasta popularitate rasarita din neant? Motivul este lansarea remake-ului "Jurrasic World" dupa clasicul film "Jurassic Park". Chris Pratt, in rol principal, va convinge cu siguranta si mamicile sa inceapa sa indrageasca dinozaurii.

Frenezia "Frozen"

printesa

Anna si Elsa vor ramane personajele preferate de animatie in inimile copiilor, potrivit tendintelor pentru noul an. Interesul celor mici pentru printesele inconjurate de gheata si simpaticul om de zapada insufletit va fi alimentat de lansarea productiei "Frozen 2" in 2015.

Jucarii care interactioneaza cu aplicatiile mobile

In era tehnologiei, copiii isi impart atentia intre jucarii si aplicatiile interactive pe care le pot accesa prin intermediul tabletei si al telefonului mobil.

Dezvoltatorii programelor pentru gadgeturile momentului s-au gandit la o cale interesanta de compromis: sa adapteze aplicatiile unor jucarii fizice, care pot interactiona cu un dispozitiv inteligent. Exista deja pe piata jocuri si jucarii care pot fi conectate gadgeturilor.

Produsele de ingrijire bio pentru bebelusi

Moda "eco" se va extinde in 2015 in aria produselor de ingrijire pentru bebelusi mai mult decat niciodata. O tendinta puternica in parenting este alegerea de formule 100% naturale, din ingrediente cat mai sanatoase, fara potential toxic si substante chimice in compozitie.

piele_bebe

Aceeasi tendinta de observa si in alegerea scutecelor sau a produselor de curatare pentru casa. Cu cat mai bio, cu atat mai bine!

Aplicatiile pentru parinti

Aplicatiile de jocuri si povesti pentru copii au fost la mare cautare anul trecut, insa popularitatea lor va fi eclipsata in 2015 de aplicatiile dedicate exclusiv parintilor. Mamele si tatii moderni stiu sa profite de tehnologie, mai ales cand vine vorba de imbunatatirea aptitudinilor personale de educare desavarsita a copiilor lor.

Astfel, anul acesta vor fi la mare cautare aplicatiile care ii invata pe parinti sa isi ajute micutii in modelarea unei personalitati armonioase si in adoptarea unui comportament dezirabil.

Informatiile transmise sunt atat teoretice, cat si destinate practicii: sugereaza activitati care pot fi desfasurate in viata de zi cu zi, pentru invatarea unor lectii pretioase de parenting.

Dispozitivele pentru fitness

Sanatatea devine o preocupare de baza pentru parinti in 2015. Prin urmare, dispozitivele tehnologice care monitorizeaza progresele in fitness sau dieta zilnica se vor numara cu siguranta printre tendintele de top.

Parintii "elefant"

Stilul de crestere a unui copil este diferit de la un parinte la celalalt, insa exista intotdeauna cateva repere generale care ajung sa dea "tonul" in materie de parenting modern.

Pana acum, la moda erau parintii tigri, care se concentrau pe a-si creste copiii sa fie independenti inca de la varste fragede. In 2015, la moda sunt parintii "elefant", mult mai toleranti si mai dispusi sa ofere afectiune celor mici. Ei isi antreneaza constant rabdarea si isi ocrotesc copiii la orice pas, incurajandu-i si oferindu-le tot sprijinul.

Care sunt tendintele de parenting din 2015 pe care crezi ca le vei adopta si tu si de ce? Spune-ne parerea ta in sectiunea comentariilor de mai jos! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre