6 aplicatii smartphone educative pentru copii

/ / Modificat: 2016-08-17
6 aplicatii smartphone educative pentru copii

Smartphone-urile sunt telefoane mobile care atrag astazi nu numai atentia adultilor, ci si pe cea a copiilor. Cei mici sunt din ce in ce mai interesati si priceputi in descoperirea functiilor si aplicatiilor acestor telefoane. Si de ce sa nu faci din umblatul pe telefon al copiilor o lectie educativa pentru ei?

Foto: digitaltrends.com

Iata cateva aplicatii smartphone utile in educatia celor mici!

Dictionary and Thesaurus

Iata o aplicatie pentru smartphone-urile BlackBerry extrem de educativa pentru cel mic.

Are ocazia sa caute in dictionare definitia unor termeni si cuvinte pe care nu le stie, sa le afle sinonimele si antonimele si sa-si aprofundeze cunostintele in anumite domenii folosind enciclopedia pusa la dispozitie in acest telefon.

Lumea cunoasterii se infatiseaza in fata copilului tau printr-o singura aplicatie smartphone. Incurajeaza-l sa o foloseasca si sa descopere lucruri minunate cu ajutorul ei.

Puzzle de litere

Copilasii au ocazia sa se distreze, dar si sa isi testeze cunostintele la limba engleza, cu ajutorul unei aplicatii pentru IPhone. Aceasta afiseaza pe ecranul telefonului un amestec de litere, iar copilul trebuie sa identifice diverse cuvinte asociind literele pe verticala, orizontala sau in diagonala.

Tot ce trebuie sa faca este sa atinga cu degetelul prima si ultima litera a cuvantului identificat, iar telefonul il va recunoaste singur si il va elimina.

Geo Walk HD

Geo Walk HD este o aplicatie folosita pe toate smartphone-urile cu sistem IOs si este caracterizata printr-un glob pamantesc care-l ajuta pe prichindelul tau sa calatoreasca virtual in cele mai fascinante locatii ale lumii.

Oricare ar fi destinatia aleasa de copil, acesta poate afla cu ajutorul aplicatiei lucruri esentiale despre istoria acesteia, legendele din jurul ei si personalitatile care au marcat teritoriul etc.

Kids Paint Free

Este o aplicatie pentru sistemele de tip android care permite copiilor sa deseneze pe ecranul telefonului doar cu ajutorul degetelului.

Incurajeaza pornirile artistice si stimuleaza-l sa-si puna la lucru imaginatia si creativitatea, lasandu-l sa se distreze pe aplicatia de pe telefonul tau.

Identificarea animalului

O alta aplicatie smartphone utila pentru copilul tau se regaseste pe IPhone si ii ofera copilului posibilitatea sa invete mai usor si mai distractiv lumea animalelor.

Aplicatia foloseste glume amuzante si intrebari-cheie, iar pe baza raspunsurilor, copilul trebuie sa puna in ordine corespunzatoare animalutele salbatice.

Nursery Jam

Daca micutul tau este un Mozart in devenire, atunci cu siguranta va avea nevoie de aceasta aplicatie. Cu ajutorul ei, el poate invata sa cante la diferite instrumente, in acelasi timp in care se uita la anumite grafice interesante si reuseste sa identifice sunetele auzite cu imaginea instrumentului folosit.

Este un suport educational benefic pentru micutii pasionati de muzica sau pentru novicii in acest domeniu. O astfel de aplicatie ii ofera posibilitatea sa testeze anumite instrumente si, eventual, sa aleaga unul pe care sa-l testeze si in realitate pentru a invata sa cante la el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aplicatii smartphone copii Telefon mobil copii Educatie copii Activitati educative copii Jocuri copii Copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre