Top 10 melodii ascultate de micuti

/ / Modificat: 2023-04-13
Top 10 melodii ascultate de micuti

I-ai cantat copilului toate cantecelele posibile cand era mititel, iar pentru unele a facut o adevarata pasiune. Cand cresc, cei mici ar putea sa asculte muzica, sa cante si sa danseze cat e ziua de lunga. Le da o stare de spirit buna, energie si le stimuleaza memoria; doar ai vazut cat de repede le invata pe toate, chiar daca uneori nu nimeresc perfect toate cuvintele.

Apoi, cand copilul invata unde gasiti cea muzica pe care o asculta mereu cu placere, iti cere mereu sa-i pui cantecelele favorite.

Copiii adora cantecele cu animalute, pe cele despre parinti, gradinita, anotimopuri si multe, multe alte lucruri. Pentru ei, muzica este o forma de cunoastere si un exercitiu excelent pentru memorie, fara sa isi dea seama.

Beneficiile cantecelor pentru copii

Muzica potrivita pentru fiecare etapa a copilariei ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte ritmul, sa invete sa isi coordoneze miscarile, sa isi antreneze si dezvolte memoria.

Dansul pe ritm se va perfectiona in timp, iar miscarile vor deveni tot mai cordonate. Muzica ii calmeaza pe cei mici in situatii stresante pentru ei, dar ii ajuta sa si interactioneze unii cu altii si ii invata sa lucreze in echipa.

Copilul invata acasa primele cantecele, de la parinti si bunici. La gradinita, insa, le va invata impreuna cu ceilalti colegi. Cele mai ascultate melodii pentru copii ii ajuta sa socializeze pe baza gusturilor comune. Faptul ca le invata impreuna devine o provocare; chiar si competitivitatea se antreneaza cand vine vorba de cantecele pentru copii: cine le invata mai repede, cine canta mai bine, cine danseaza mai frumos, cine e mai expresiv etc.

Bebelusilor le place muzica, mai ales cand vine vorba de ora de somn. Multi adorm mult mai usor cu ajutorul unor acorduri linistitoare. Alte cantecele sunt asociate foarte usor cu activitatile din rutina lor zilnica si ii ajuta sa se adaptezemai usor.

Copiii mici adora sa danseze inca de cand reusesc sa stea in picioare si astfel invata despre ritm; unii au ceva nativ care ii ajuta sa se miste in ritmul pe care il aud, altii invata mai usor despre acesta cu ajutorul batailor din palme, de exemplu. Descoperiti impreuna ce se potriveste mai bine copilului si invatati impreuna.

Daca ar fi sa facem un top 10 melodii ascultate de micuti, nu am da gres cu cateva cantecele foarte populare de generatii intregi. Cei mici le asculta pe toate platformele posibile, le invata rapid si vor sa le cante cu orice ocazie, fie ca sunteti doar voi acasa, fie ca va vedeti cu bunicii, fie ca mergeti in parc sau la o plimbare mai lunga cu masina.

1. Ratustele mele

2. Nu mi-e frica de Bau Bau

3. Are mama o fetita frumusica foc

4. Un elefant se legana

5. Oac, oac, diri-diri-dam

6. Daca vesel se traieste

7. Alunelu, alunelu, hai la joc

8. In padurea cu alune

9. O ratusca sta pe lac

10. Vulpe, tu mi-ai furat gasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica copii

Articole recomandate

Citeste si despre