Novakid.ro prezinta informatii inedite despre beneficiile unui curriculum educational cu fir narativ pentru copii

/ / Modificat: 2022-05-12
Novakid.ro prezinta informatii inedite despre beneficiile unui curriculum educational cu fir narativ pentru copii

O noua cercetare realizata de scoala online de limba engleza nr. 1 din Europa Novakid.ro aduce in atentie informatii inedite. Datele interne Novakid privind eficacitatea elementelor de gamificare (educatie prin joc), participarea si implicarea studentilor, precum si calitatea materialelor de studiu au fost analizate pe perioada a 6 luni. Rezultatele cercetarii demonstreaza ca acest curriculum inovator al Novakid faciliteaza dezvoltarea competentelor cheie (citire, vorbire si ascultare in limba engleza a copiilor de 4-12 ani), performanta de invatare fiind cu 39% mai buna.

Predarea digitala prezinta o serie de provocari atat pentru comunitatea educationala, cat si pentru platformele de invatare online. Pentru a le oferi micutilor oportunitatea de a invata limba engleza intr-un mod captivant, eficient si fluent, www.novakid.ro, platforma ESL (engleza ca a doua limba vorbita) online pentru copii, a dezvoltat o metodologie bazata pe caracteristicile elementelor de educatie prin joc si povesti. Astfel, Novakid Magic Academy le ofera profesorilor si studentilor cu varste intre 4 si 12 ani un ecosistem cuprinzator de instrumente pentru invatarea limbii engleze, prin „lumi” educationale online.

In ianuarie 2022 a fost lansat nivelul 1 al Novakid Magic Academy, prima lume virtuala de invatare din universul Novakid Game World, in care elevilor li se ofera jocuri educative de aprofundare si dupa ce lectia cu profesorul s-a incheiat.  Reprezinta o oportunitate prin care cei mici se pot bucura de studiu intr-un mod aparte: cu personaje din benzi desenate, scene si obiecte din povesti.

Performanta obtinuta prin studiu si joaca

Cercetarea Novakid a avut loc in perioada octombrie 2021 - martie 2022 asupra curriculumului ESL Novakid Magic Academy si s-a desfasurat pe un esantion format din 18.100 de elevi din totalul de 30.390 inrolati in academie, cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, toti avand nivelul 1. Astfel, au fost colectate si prelucrate date interne privind eficacitatea elementelor de gamificare, participarea si implicarea studentilor, precum si calitatea continutului.

Ca atare, in ceea ce priveste abilitatile de citire si vorbire ale elevilor:

  • Studentii inscrisi la Novakid Magic Academy prezinta un succes cu 46% mai mare in ceea ce priveste abilitatile de citire in limba engleza (12,6% — rata medie de esec si 87,4% — rata medie de succes).

  • De asemenea, in cazul abilitatilor de vorbire in limba engleza, rezultatele sunt cu 21% mai mari in curricula Novakid Magic Academy (14% — rata medie de esec si 86% — rata medie de succes).

  • Performanta competentelor de ascultare a limbii engleze este si ea cu 16% mai mare (11% - rata medie de esec si 89% - rata medie de succes) .

Metodologia Magic Academy dovedeste un nivel mai ridicat de eficacitate datorita angajamentului si motivatiei sporite ale studentilor, fiind atinsa o performanta de invatare cu 39% mai buna pentru studentii inscrisi la cursurile de nivel 1. Rata medie de reusita in procesul de studiu este cu 12% mai mare dupa cel putin 4 luni de studii.

Caracteristicile povestilor si elementele de educatie prin joc ajuta la mentinerea motivatiei elevilor

Elevii inscrisi la Novakid Magic Academy tind sa petreaca aproape 30% din timpul lor de imbogatire a cunostintelor in zona pentru copii, unde se bucura de jocuri si de un mediu interactiv.

Un detaliu interesant este constituit de faptul ca ponderea zilnica a studentilor inscrisi la Novakid Magic Academy ce achizitioneaza personaje este cu 30% mai mare decat ponderea zilnica a celor inscrisi la cursurile clasice. In acelasi timp, acesti elevi reusesc sa castige un numar mai mare de stele pentru finalizarea sarcinilor decat cei din programa clasica. Pe scurt, copiii ce beneficiaza de programa tip poveste tind sa petreaca mai mult timp utilizand functiile de educatie prin joc, iar astfel timpul de invatare si, implicit, rata de implicare cresc.

Cum influenteaza povestile si mediul narativ comportamentul elevilor

Statisticile arata ca 92% dintre elevi sunt multumiti de continutul povestilor Novakid (benzi desenate), iar dinamica nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului. Acest lucru se traduce prin faptul ca naratiunea este suficient de captivanta pentru ca cei mici sa lase feedback si sa fie interesati de continut.

Pe de alta parte, elevii care vizioneaza benzi desenate in limba engleza au o rata de retentie mai mare a cunostintelor de limba engleza prezentate decat cei care nu o fac.

O tendinta pozitiva se observa si in cazul temelor: cursantii ce beneficiaza de curriculum pe baza de poveste si cei care urmaresc benzi desenate tind sa petreaca cu 24% mai mult timp pentru a-si indeplini temele decat elevii care nu o fac.

Elevii Novakid Magic Academy urmaresc benzi desenate ce au continut educational cu aproape 15% mai des decat restul. In acelasi timp, datele de performanta confirma ca rezultatele sunt mai bune in cazul lor.

Despre Novakid

Novakid, platforma online de limba engleza pentru copii, a fost fondata in 2017, in Silicon Valley (SUA), de Max Azarov, Dmitry Malin si Amy Kroveletskaya. In 2021, peste 2,6 milioane de cursuri au fost predate unui numar de aproximativ 200.000 de studenti. In orele de varf, sunt predate simultan peste 2.000 de lectii, dovedindu-se astfel stabilitatea platformei.

Programul educational Novakid ESL (Engleza ca a doua limba) respecta Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi (CECRL) si a fost dezvoltat tinandu-se cont de interesele si varstele individuale ale copiilor. Novakid foloseste tehnologii de educatie prin joc (gamification) si realitate virtuala, pentru a crea un mediu propice vorbirii limbii engleze si ii ajuta pe copiii din intreaga lume sa studieze intr-un mod distractiv si interesant.

Metoda unica Novakid de evaluare a progresului (peste 1.500 de parametri, testare A/B si alte componente ale unei abordari bazate pe analiza datelor) permite profesorilor sa adapteze programul in functie de nevoile si interesele individuale ale fiecarui copil.

Site oficial: https://www.novakid.ro 

Novakid.ro prezinta informatii inedite despre beneficiile unui curriculum educational cu fir narativ pentru copi

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri limba engleza

Articole recomandate

Citeste si despre