Curriculumul pentru gradinita a fost schimbat. Parintii NU vor mai plati cadre didactice pentru optionale

/ / Modificat: 2019-08-22
Curriculumul pentru gradinita a fost schimbat. Parintii NU vor mai plati cadre didactice pentru optionale

Programa pentru gradinita a fost modificata de Ministerul Educatiei cu trei saptamani inainte de reluarea cursurilor.

Activitatile dedicate invatarii scad la jumatate in orarul zilnic al copiilor de gradinita, pentru a castiga mai multe ore pentru jocuri si dezvoltarea personala.

"Pentru prima data, curriculumul pentru educatia timpurie contine si programul copiilor de cresa (0-3 ani). O alta modificare pe care o aduce noul curriculum de gradinita se refera la optionale: orele acestea intra in norma educatoarelor, deci nu mai pot fi platiti de catre parinti profesori din afara gradinitei si se poate face maxim unul pe saptamana" noteaza edupedu.ro.

Parintii nu vor mai plati optionalele

S-a ales sa se micsoreze numarul de ore prevazut pentru activitatile experentiale pentru ca pana acum "puneam prea mult accent pe pregatirea academica si pierdeam din atentie problemele de dezvoltare socio-emotionala," a spus Viorica Preda, inspector general in Direcția Generala Educatie Timpurie a Ministerului Educatiei, potrivit sursei citate.

De asemenea, aceasta a precizat ca, de acum inainte, gradinitele nu vor mai accepta posibilitatea ca parintii sa plateasca cadre didactice pentru optionale.

"Atata vreme cat optionalul este trecut in planul de invatamant, toti copiii trebuie sa beneficieze de acea activitate, deci de ce unele sa fie platite de parinti si altele nu?," a mai afirmat Viorica Preda.

Ordinul privind aprobarea Curriculumului pentru educatia timpurie este semnat de fostul ministru Ecaterina Andronescu si inlocuieste vechiul curriculum pentru invatamantul prescolar, care fusese adoptat in 2008.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre