Tu ai descoperit echilibrul in viata digitala a copiilor tai?

/ / Modificat: 2023-06-14
Tu ai descoperit echilibrul in viata digitala a copiilor tai?

Nu e usor sa fii parinte in era tehnologiei digitale. in fiecare zi te confrunti cu provocarea de a gasi un echilibru sanatos intre timpul petrecut de copii pe telefoane sau tablete si activitatile din lumea reala. incerci sa ii oferi copilului tau cele mai bune oportunitati de invatare, dar esti preocupat de impactul excesiv al tehnologiei asupra dezvoltarii lor sociale si emotionale. Te intrebi cum poti sa te asiguri ca cel mic beneficiaza de avantajele tehnologiei, fara a ajunge insa complet deconectat de viata reala?

Statisticile realizate in ultimii doi ani sunt alarmante. Acestea arata ca tot mai multi copiii petrec peste sase ore pe zi pe dispozitivele lor mobile, fenomenul ducand la dependenta si la afectarea sanatatii acestora. Efectele nocive sunt sesizabile in capacitatea de concentrare, relationarea interpersonala si performanta scolara.

Tot mai constienti de aceasta problema, parintii cauta solutii pentru a-si proteja copiii de efectele alarmante ale utilizarii iresponsabile a dispozitivelor.

Dupa o perioada in care aplicatiile clasice de control parental pareau sa ofere o echilibrare a timpului petrecut in fata ecranului, parintii au inceput sa se confrunte cu o respingere a sistemului de control unilateral tot mai acuta din partea propriilor copii. Conflictul pe aceasta tema a ajuns sa fie omniprezent in familiile moderne.

in acest context, romanii de la SABS propun o solutie care mizeaza pe acordul dintre parinte si copil. Aplicatia Tutorina, dezvoltata la Iasi, este prima aplicatie romaneasca gandita pentru a gestiona inteligent si cu blandete timpul petrecut de copii pe telefon si pentru a crea un mediu digital sigur si propice dezvoltarii lor.

Tutorina se bazeaza pe recomandarilor psihologilor si isi propune sa ofere ecosistemul in care copiii si parintii se inteleg asupra interesului comun.  

Viata digitala a copilului

Educatie, sanatate digitala si siguranta online, toate intr-un singur loc

Aplicatia ofera parintilor instrumente puternice de gestionare a experientelor digitale ale copiilor lor. Prin intermediul Tutorina, poti stabili acorduri, obiective si limite clare, creand un mediu digital echilibrat si sigur pentru copii. De asemenea, poti filtra continutul inadecvat, monitoriza si gestiona aplicatiile utilizate, urmari locatia copiilor in timp real si accesa rapoarte detaliate despre progresul lor.

Departe de a fi doar o alta aplicatie de monitorizare, Tutorina imbina cu succes 3 componente deosebit de importante in educatia copiilor:

  1. sanatatea digitala,

  2. educatia si

  3. componenta de siguranta online.

Astfel, te asiguri ca cel mic este protejat de pericolele din mediul virtual, stii mereu unde se afla, agreati impreuna nevoia lui de ecran, stabiliti o intelegere non-conflictuala si te asiguri ca beneficiaza de elemente educative chiar si atunci cand se joaca.

in cazul in care te intrebi daca si copilului ii va placea aplicatia, e momentul sa mentionam ca Tutorina este gamificata. Cel mic va iubi jocurile si quiz-urile, personajele care il insotesc pe parcursul sau, recompensele si insignele, deblocarea nivelelor, dar mai ales puterea pe care simte ca o detine atunci cand negociati impreuna intelegerea.

Tutorina te ajuta sa fii un parinte responsabil in era digitala, oferindu-ti instrumentele necesare pentru a ghida copiii in lumea online. Cu aceasta aplicatie inovatoare poti redescoperi echilibrul si controlul asupra timpului petrecut de copii pe telefoane si tablete.

Investeste in sanatatea si dezvoltarea copilului tau, oferindu-i un mediu digital sigur si echilibrat cu ajutorul Tutorina! Sau mai bine, inregistreaza-te acum pe www.tutorina.com , pentru a fi printre primii 1000 de utilizatori care vor beneficia de un abonament gratuit timp de un an la lansarea aplicatiei.

Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat, prin Programul Operational Competitivitate. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitaţi www.fonduri-ue.ro .

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata Era digitala

Articole recomandate

Citeste si despre