Sfat pretios de la o doamna in varsta pentru toti parintii: "Nu mai pedepsiti copiii cand gresesc"

/ / Modificat: 2019-02-28
Sfat pretios de la o doamna in varsta pentru toti parintii:

Multi parinti isi pedespsesc copiii atunci cand gresesc. Fie pentru ca au luat o nota proasta, pentru ca s-au murdarit pe haine sau pentru ca au stricat ceva prin casa.

O doamna in varsta care a fost pedepsita de multe ori in copilarie, le da un sfat pretios parintilor. Aceasta a povestit o intamplare care a devenit lectie pentru mama ei care o pedepsea din orice.

"Intr-o zi am fost cu mama in vizita la o fosta colega de serviciu. Doamna isi servea musafirii dintr-un set de portelan minunat. In timp ce o ajutam sa prepare ceaiul am spart o ceasca. In acel moment, mama mi-a dat o palma peste fata si a inceput sa tipe, in timp ce eu plangeam de frica sa nu mai primesc inca una.

Atunci, gazda m-a indepartat de mama si i-a zis:

- Nu mai tipa la copil. Ce este atat de rau? Daca se intampla sa spargi tu ceasca trebuia sa tip si eu la tine? O bucata de sticla pictata nu merita lacrimile copilului si nici nervii tai. Asta e. A fost un set pentru sase persoane, iar acum a ramas pentru cinci.

Apoi a scos o ceasca noua si a turnat ceai, de parca nimic nu se intamplase. Iar la plecare a impachetat farfuriuta ramasa si mi-a dat-o mie.

Nu-mi mai amintesc numele acelei doamne. Dar lectia ei a ramas intaparita in memoria mea si a mamei pentru totdeauna. Desi, nu a recunoscut asta niciodata. Dar eu nu am tipat la copiii mei si nici nu i-am pedepsit niciodata, indiferent de ce greseala au facut."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pedeapsa Pedeapsa copil Tipat la copii

Articole recomandate

Citeste si despre