Folosirea curelei pentru educarea copiilor le pune in pericol dezvoltarea

/ / Modificat: 2019-04-10
Folosirea curelei pentru educarea copiilor le pune in pericol dezvoltarea

Potrivit unui studiu condus de Jorge Cuartas, expert de la Universitatea Harvard, cand lovesti un copil cu palma sau cu o curea este un motiv de ingrijorare si nu ajuta cu nimic la dezvoltarea celor mici.

Multe persoane considera ca este justificabil ca parintii sa-si bata copiii pentru a-i disciplina. Dar este bine?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, cercetatorii de la Universitatea din Andes, Universitatea Harvard, Unicef si Universitatea din Northeastern s-au reunit si au facut o cercetare in care au fost implicati copiii din America de Sud. Acestia au descoperit ca cel putin 40% dintre copii, cu varste intre 2 si 4 ani, primesc batai si lovituri cu obiecte precum centurile.

De ce nu este bine sa bati copilul

Potrivit expertilor, pedeapsa fizica actioneaza intr-un mod negativ asupra dezvoltarii sociale, cognitive si emotionale a copiilor.

Educatia cu bataia provoaca efectul total opus fata de cel asteptat. In loc sa corecteze un comportament, poate duce la mai multe probleme, agresivitate si chiar a ajuns sa se asocieze abuzul cu comportamentele criminale in adolescenta sau maturitate.

Acest lucru se intampla din cauza ca, in primii ani de viata, oamenii isi construiesc personalitatea, astfel incat expunerea la evenimente negative si amenintatoare este inregistrata in subconstientul celor mici. Si astfel, acestia deprind comportamentele violente si in cele din urma le aplica.

Acest lucru nu inseamna, potrivit cercetatorilor, ca toate persoanele care au fost batute atunci cand erau copiii au un fel de patologie sau trauma, bataia este un obicei care trebuie eradicat complet.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bataie copii

Articole recomandate

Citeste si despre