Daca vrei un copil puternic si increzator, lasa-l sa doarma cu tine!

/ / Modificat: 2023-07-17
Daca vrei un copil puternic si increzator, lasa-l sa doarma cu tine!

Ti s-a spus vreodata ca e rau sa dormi cu copilul tau? Din ce in ce mai multe studii arata ca micutii care dorm cu parintii lor sunt adulti siguri pe ei, cu o stima de sine ridicata si cu o usurinta de adaptare. 

Atasamentul securizat creeaza securitate

Copiii au nevoie sa se simta protejati, iubiti si sustinuti de parintii lor, indiferent de varsta pe care o au. Atunci cand le permitem copiilor sa doarma cu noi, declansam in creierul lor o serie de reactii chimice care vor influenta modul in care vad si abordeaza lumea: se vor simti mai in siguranta, astfel incat vor fi mai rezistenti si mai putin predispusi la frica. Asigurarea unor medii in care copiii sa se simta in siguranta in primii ani de viata va modela relatia pe care o vor avea cu parintii lor, precum si cu mediul din jurul lor.

Ei invata mai repede: sunt mai deschisi la experiente noi

Atunci cand copiii se simt in siguranta, teama lor de experiente noi este mult mai mica. Desigur, parintii trebuie sa fie atenti, deoarece se pot rani singuri daca nu sunt foarte tematori. Dar, important este ca copiii increzatori sunt deschisi la mai multe experiente, ceea ce le permite sa invete mult mai repede.

Sunt mai sociabili: mai putina intimidare

Un copil care se simte iubit si protejat este un copil fericit si, ca atare, nu are nevoie sa faca rau altor copii. Astfel, se poate spune ca micutii care dorm cu parintii lor sunt mult mai sociabili si, prin urmare, mult mai putin susceptibili de a dezvolta personalitati antisociale in timp.

Ei isi gestioneaza mai bine emotiile

Gestionarea emotiilor este un aspect care beneficiaza, de asemenea, de un atasament securizant, iar copiii care dorm cu parintii lor sunt mult mai toleranti. Ei nu sunt usor de frustrat si, prin urmare, tind sa aiba mult mai mult succes in toate demersurile lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Somnul copiilor Dormit cu copiii

Articole recomandate

Citeste si despre